HomePolitikë

Rihapet Italia, Conte jep njoftimin e rëndësishëm për ekonominë dhe shkollat

Këtë të dielë, në Italinë e gjunjëzuar nga COVID-19, do të rifillojë sërish “jeta”, ka bërë të ditur kryeministri Antonio Conte.

Italia ëhstë një prej vendeve më të goditur nga koronavirusi, megjithatë nga data 4 maj do të fillojë gradualisht hapja e disa bizneseve dhe industrisë. Edhe pse do të ketë disa lehtësira, sërish nga të gjithë është kërkuar të bëhet shumë kujdes gjatë gjithë kohës.

Një tjetër lajmërim i rëndësishëm i bërë nga Conte ka qenë në lidhje me shkollat, që do të qëndrojnë të mbyllura deri në shtator.

“Ne nuk jemi në gjendje të rivendosim lirinë e plotë të lëvizjes. Shkollat ??janë shumë të rëndësishme për ne dhe do të hapen përsëri në shtator”, ka thënë Conte.

Kryeministri është shprehur për mediat italiane se disa aktivitete të rëndësishme ekonomike strategjike mund të rifillojnë së shpejti, ndoshta brenda javës tjetër, përfshirë sektorët e prodhimit.

“Prioritet duhet t’i jepet bizneseve të drejtuara nga eksporti që kanë rrezik të ulen nga zinxhirët e furnizimit global”, ka thënë ai, ndërsa ka shtuar se shëndeti dhe siguria e punonjësve ishte gjithmonë përparësia kryesore.

Frika se jugu i varfër i Italisë do të shohë shpërthime në një shkallë të ngjashme me veriun, deri më tani nuk është provuar.


TË NGJASHME