HomeRajon

Rindërtimi i Notre-Dame, flasin ekspertët: Plani 5-vjeçar është…

Mbi 1100 arkitektë dhe ekspertë të trashëgimisë në Francë kanë paralajmëruar presidentin Macron se plani i tij 5-vjeçar i rindërtimit të Notre-Dame është shumë i shkurtër.

Në një artikull të publikuar nga gazeta franceze ”Le Figaro”, ata i bëjnë thirrje Macron-it t’u lërë historianëve dhe ekspertëve kohë para se të vendosin për të ardhmen e katedrales.

“Le të marrim në dispozicion kohën e nevojshme për të gjetur rrugën e duhur dhe atëherë, po, të përcaktojmë një afat ambicioz për një restaurim shembullor”, shprehen ekspertët për artikullin.


TË NGJASHME