HomeTeknologji

Roboti që vret COVID-19?

Një kompani në Teksas pretendon se ka një zgjidhje për COVID-19 … një robot që mund të vrasë virusin … qeveritarët, spitalet dhe universitetet tashmë janë duke e blerë dhe sportet profesionale mund të jenë të rradhës për ta blerë.

THE GERM-ZAPPIN ROBOT
Xenex
Ja si është puna … Shërbimet e dezinfektimit Xenex me qendër në San Antonio pretendojnë se ata kanë përsosur një robot 100,000 dollarë që mund të vrasë virusin vdekjeprurës deri në vdekje dhe ai tashmë është duke u përdorur nga Departamenti i Mbrojtjes, Klinika Mayo dhe universitetet prestigjioze, me më shumë klientë me xhepa të thellë që presin në rradhë.

I ashtuquajturi shpëtimtar është quajtur Robot Xenex LightStrike Germ-Zapping … dhe është thënë se tashmë është duke dekontaminuar hapësirat e punës në 10 baza ushtarake amerikane, stacionin e policisë së Los Angeles plus kampuset në Stanford.

Ja se si funksionon … roboti përdor një llambë ksenon për të gjeneruar shpërthime drite të intensitetit të lartë të dritës UVC – më intensive sesa rrezet e diellit – për të çaktivizuar viruset, bakteret dhe sporet. Patogjenë të ndryshëm janë të ndjeshëm ndaj dritës UVC në gjatësi vale të ndryshme.

Roboti funksionon vetëm … është thënë se njerëzit dhe kafshët shtëpiake duhet të jenë jashtë dhomës që i nënshtrohet dezinfektimit sepse drita UVC është e rrezikshme për sytë – është si të jesh duke shikuar diellin.

Departamenti i Mbrojtjes po fillon të “testojë në mënyrë aktive robotin për të dekontaminuar aeroplanët dhe laboratorët hulumtues”.

Biznesi po lulëzon për Xenex … na është thënë se shitjet janë rritur 600% në kraasim me të njëjtën kohë vitin e kaluar, dhe ata thjesht i shitën një robot dikujt që dëshiron të dezinfektojë një megajaht. Palestrat gjithashtu kanë filluar të bëjnë pyetje.

Robotët janë prodhuar në San Antonio dhe është thënë se pronarët krenarë madje po u vendosin emra … si Rosie, Ray, Sunny, Duncan, Tiger dhe Gronk !!!

©G.T/GotaNews


TË NGJASHME