HomeShëndeti

Roli i trurit në dietat e ndryshme

Trupi dhe truri juaj kanë dëshira të tjera dhe natyrisht luftojnë kundër humbjes së peshës. Por kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të bëni një dietë të shëndetshme dhe të qëndrueshme. Ja se çfarë po ndodh brenda trurit tuaj, kur ju jeni në dietë. Ka këshilla, truket, recetat dhe plane e vakteve të panumërta në dispozicion në një kërkim të vetëm në Google, të cilat promovojnë mënyra të ndryshme për të humbur peshë. Por përtej trukeve, ajo që ju hani dhe sasia që hani ndikohen jo vetëm nga motivimi dhe dëshira për tu dukur mirë. Edhe në qoftë se jeni duke mbajtur një dietë për të humbur disa kile, ndonjëherë është një “luftë” që ndodh në sajë të kërkesave natyrore të trupit tuaj.

Gjëja e parë që duhet të kuptoni kur doni të dobësoheni është të dini peshën tuaj ideale. Sipas Dara Dirhan, kjo peshë bëhet gjithashtu bëhet ajo që truri ka përcaktuar të jetë më e mira për funksionin optimal. “Dy hormonet e urisë janë përgjegjës për përpjekjen për të rregulluar peshën e duhur “, shpjegon Dirhan. Ghrelin njihet si “hormoni i urisë”, pasi sekretohet kur energjia në tru është e ulët. Ky hormon krijon atë ndjenjë e urisë që ju bind për të konsumuar glukozë-burimin e preferuar të trurit tuaj për energji. Leptin njihet si “hormon i ngopjes”, sepse sinjalizon trurin kur ju keni ngrënë mjaftueshëm dhe nivelet e energjisë janë plotësuar.

Këto sinjale kanë tre funksione primare, sipas David Prologo, një mjek i certifikuar me bordin e dyfishtë dhe radiologun ndërhyrës. Ata i tregojnë trupit tuaj se kur duhet të kërkojnë ushqime, kur të ngadalësojnë dhe ruajnë energji dhe kur të ruajnë energjinë për më vonë., të gjitha në emër të mbijetesës. “Truri nuk është i shqetësuar për tu dukur bukur dhe mirë por ai ka lidhje

Prandaj, kur filloni së pari një dietë të re dhe nuk po konsumoni energji të mjaftueshme për nevojat e trurit tuaj, mund të përjetoni simptoma si dobësi, uri, depresion, lodhje dhe dhimbje koke, ndër të tjera. Lajm i mirë është se pas disa javësh truri mësohet me këtë mënyrë sepse gjen një pikë të re që duhet të ndjeki.  Pra ju duhet disa javë që ju të mësoheni me një mëmyrë regjimi të shëndetshëm ose ndryshe nga ai që keni ndjekur deri tani.


TË NGJASHME