HomeShëndeti

Rregullat për të patur një fytyrë të shëndetshme dhe me shkëlqim

Pamja juaj është e rëndësishme dhe lëkura e fytyrës mund të thotë shumë për gjendjen dhe shëndetin tuaj. Ne nuk mund ta matim bukurinë, por mund të mbajmë fytyrën e pastër, e cila do ta rrisë besimin tonë.

Mos përdorni kremra për fëmijë: Ju ndoshta keni përdorur ndonjëherë krem për fëmijë pasi ja u kanë këshilluar dhe Po, e bën lëkurën tuaj të butë. Por vetëm për një kohë të shkurtër! Kjo është për shkak të faktit se kremrat e fëmijës përmban lanolin që është i dobishëm vetëm për fëmijët sepse qelizat e lëkurës së një foshnje rinovohen shpejt dhe nuk kanë kohë për të prodhuar mbrojtje natyrore. Por ky përbërës është i dëmshëm për të rriturit.

Vendosni kremin e syve në frigorifer: Nqs zgjoheni me sytë e fryrë dhe nuk keni kohë për të përgatitur dhe aplikuar maska apo qeskat e ftohta të çajit sepse ju duhet të merrni gati punën. Vetëm mbani krem tuaj të syve në frigorifer. Kjo do të ndihmojë për të hequr qafe fryrjen.

Lajeni fytyrën dy herë në ditë: Është një gabim i zakonshëm që të lani fytyrën vetëm natën pas mbarimit të ditës. Është gjithashtu e rëndësishme të lani atë në mëngjes, pasi keni fjetur, sepse mund të keni papastërti në jastëkun tuaj ose në krevat.


TË NGJASHME