HomeShowbiz

Rregullat strikte që duhet të ndjekin 7 fëmijët e miliarderit Elon Musk

Njeriu më i pasur në botë ka shtatë fëmijë dhe ndoshta do të ishte e habitshme sikur ai të mos kishte rregulla strikte për ta. Fjala është për themeluesin e Tesla dhe SpaceX, Elon Musk, i cili përveç pasurisë ka edhe një koncept unik për jetën.

Por cilat janë rregullat që duhet të ndjekin 7 fëmijët e Musk? Binjakët 18-vjeçarë Griffin dhe Xavier, trinjakët 16-vjeçarë, Kai, Xanon dhe Damian, dyvjeçari X AE A-XII dhe vajza më e vogël Exa Dark Siderael e lindur në dhjetorin e kaluar, e kanë të programuar pak a shumë se si do edukohen dhe jo vetëm.

Më poshtë janë 9 rregullat që duhet të ndjekin fëmijët e miliarderit:

1. Djali i vogël pritet të jetë pasardhësi i tij.

Grimes zbuloi në vitin 2022 se ai mund ta ketë vendosur këtë rregull për djalin e tyre X. Këngëtarja tha se ish-i i saj ka pritshmëri të mëdha për djalin e tyre të mitur, kështu që ne duhet të presim. Ndërsa Musk i ka mbajtur gjithmonë fëmijët e tij më të mëdhenj jashtë vëmendjes, ne kemi parë shumë fragmente të X në internet.

2. Djali i Elon Musk nuk lejohet ta quajë Grimes ‘mami’.

Djali X i Musk dhe këngëtares Grimes, me kuriozitet nuk e quan nënën e tij “mami” apo ndonjë variant të fjalës. Në vend të kësaj, X e quan Grimes me emrin e saj të parë, Claire. Grimes ka teorizuar se djali i saj e bën këtë sepse ai është aq perceptues sa mund të ndiejë mungesën e afinitetit të saj për t’u quajtur “nënë”.

3.Elon Musk beson në lejimin e fëmijëve të edukohen nga interneti.

Pikëpamja e Musk për arsimin është shumë jokonvencionale. Gjatë një interviste të drejtpërdrejtë në një aplikacion audio, Musk tha se ai beson se fëmijët e tij kanë mësuar më shumë nga interneti sesa kudo tjetër.

4.Fëmijëve të Musk u kërkohet të lexojnë më shumë dhe të luajnë më pak video lojëra:

Dashuria e Musk për videolojërat në fëmijëri e ndihmoi atë të zhvillonte pasionin e tij për programimin që i ka shërbyer aq mirë në karrierën e tij. Por Musk tha se fëmijët e tij duhet të shpenzojnë dy herë më shumë kohë duke lexuar sesa duke luajtur videolojëra. Ai thotë se këtë e bën për të parandaluar që fëmijët të bëhen shumë të varur nga ekranet e tyre.

5. Elon Musk mendon se fëmijët e tij duhet të përballen me vështirësi në mënyrë që të bëhen të suksesshëm.
Mund të jetë e lehtë të harrohet duke pasur parasysh statusin e tij tani, por Musk u përball me shumë sfida në fëmijërinë e tij dhe në moshën e rritur. Ai u largua nga vendi i tij, Afrika e Jugut, në Kanada në moshën 17 vjeçare pa asnjë mbështetje prindërore. U përball me shumë vështirësi por Musk beson se e ndihmuan për ta formuar atë në suksesin që është sot.

6.Fëmijët e Elon Musk ndjekin shkollën e tij:

Në përputhje me pikëpamjet e tij për arsimin tradicional, Musk themeloi shkollën e tij ku nxënësit mësohen në mënyrën që ai beson se duhet të jenë të gjithë fëmijët dhe fëmijët e tij janë të regjistruar pikërisht aty.

7.Elon Musk nuk luan një rol aktiv në jetën e fëmijëve të tij ndërsa ata janë ende të vegjël

Tani që djemtë më të mëdhenj të Musk janë adoleshentë, ata mund të presin që të shohin shumë më tepër prej tij sesa mund të kenë pasur kur ishin më të vegjël. “Kur fëmija të rritet, do të ketë më shumë vend për mua. Mendoj se thjesht bëj atë që kam bërë me fëmijët e mi të tjerë.” Ai mendon se nëna ka më shumë rol në vegjëli.

8.Fëmijët e Musk duhet të përgatiten për të udhëtuar shumë

Musk zbuloi se për djemtë e tij më të mëdhenj, të qenit fëmija i Musk do të thotë shumë fluturime. “Nëse kam një udhëtim për Tesla-n në Kinë, , do t’i marr fëmijët me vete dhe do të shkojmë të shohim Murin e Madh ose siç kemi marrë trenin nga Pekini në Xian dhe pamë lùftëtarët Terrakota”, ka treguar Musk.

9. Fëmijët Musk janë shumë të ndërgjegjshëm për shëndetin.

Musk duket se inkurajon ushqimin e shëndetshëm, si dhe mendjet e shëndetshme në familjen e tij. Një dado që dikur kujdesej për trenjakët e tij, zbuloi në një video të TikTok se djemtë ishin shumë të ndërgjegjshëm për shëndetin dhe nuk ushqeheshin me fast-food ose snack.
Yourtango | GOTA NEWS ALBANIA


TË NGJASHME