HomeShëndeti

Rrepat përmirësojnë shëndetin e kockave

Rrepat janë një perime më pak e njohur në treg, pavarësisht nga një numër përfitimesh shëndetësore që lidhen me to, të cilat përfshijnë aftësinë e tyre për të përmirësuar shëndetin e kockave, për të mbrojtur zemrën dhe për të parandaluar kancerin. Ata gjithashtu reduktojnë inflamacionin dhe zgjedhin tretjen. Përveç kësaj, rrepat rregullojnë metabolizmin, rrisin qarkullimin dhe nxisin sistemin imunitar.

Image result for rrepa

 

Përmirësimi i shëndetit të zemrës/  Rrepat kanë një numër të ushqyesve esencialë që trupi ynë ka nevojë për funksionimin e duhur, duke përfshirë nivelet e larta të kaliumit dhe fibrave. Kaliumi ndihmon në reduktimin e tendosjes në enët e gjakut dhe arteriet, duke ulur presionin e gjakut. Kjo mund të parandalojë zhvillimin e aterosklerozës, si dhe sëmundjet kardiovaskulare.

Përmirësoni fuqinë e kockave/  Kalciumi në rrepa mund të ndihmojë në rritjen dhe riparimin e lëndës së eshtrave në të gjithë trupin tonë. Është thelbësor në rritjen e dendësisë së mineralit të kockave, sidomos kur rritemi dhe fillojmë të vuajmë nga artriti dhe osteoporoza. Nëse doni të shtoni disa forcë dhe qëndrueshmëri në eshtrat tuaja, shtoni këto ushqime të pasura me kalcium në dietën tuaj.

maxresdefault

Parandalimi i kancerit/ Përveç vitaminës C, rrepat ofrojnë nivele të konsiderueshme të vitaminës E, mangan, dhe betacarotene, të cilat funksionojnë si antioksidantë në trup. Këta antioksidantë kërkojnë dhe neutralizojnë radikalet e lira para se të mund të nxisin dëmtimin e qelizave të mëtejshme.


TË NGJASHME