HomeSociale

Rreth 82% e gazsjellësit TAP ka përfunduar

Rreth 82% e gazsjelllësit Trans-Adriatik (TAP) ka përfunduar, tha konsorciumi që do të sjellë gaz nga Azerbajxhani në Europë në një njoftim për shtyp.

“Punimet po shkojnë mirë dhe ne jemi në rrugën e duhur për të përmbyllur projektin e nisur aktivitetin në 2020-ën”, thuhet në njoftim.

Vlera e përgjithshme e TAP është 4.5 miliardë Euro. Gazsjellësi është pjesë e korridorit jugor të gazit, një nga projektet prioritare të energjisë për Bashkimin Europian.

TAP do të jetë 878 km i gjatë (550 km në Greqi, 215 km në Shqipëri, 105 km në detin Adriatik dhe 8 km në Itali./tch


TË NGJASHME