HomeEkonomi

Rritet inflacioni, çmimet arrijn shifra të çmendura

Çmimet e ushqimeve për muajin nëntor kanë rezultuar me një rritje të konsiderueshme. Këtë e konfirmon vetë EUROSTAT përmes shifrave të publikuara.

Sipas EUROSTAT inflacioni në shqipëri shoqërohet më së shumti me rritjen e çmimit të ushqimeve.

Rritja më e madhe e çmimeve vërehet në grupin “ushqime dhe pije alkolike” me një rritje prej 6%, pasuar nga grupet “Argëtim dhe kulturë” me 1,5%, “Pije alkolike dhe duhan”, “Transport” me 1, 2%, dhe “Shërbimi arsimor” me 0,8%.

Përveç rritjeve të çmimeve, EUROSTAT pohon se ka patur edhe ulje të tyre, në grupet :

Mobilje shtëpiake dhe mirëmbajtje”, të cilat u ulën me 0,9% si dhe çmimet e grupit “Veshje dhe këpucë” me një ulje 0,7%.


TË NGJASHME