HomeTeknologji

Rrjeti i Play Station prishet dhe krijon kaos për miliona përdorues

Për miliona njerëz në mbarë botën që mbetën të mbyllur në shtëpitë e tyre në mes të pandemisë më të keqe globale në historinë moderne, video lojërat kanë shërbyer si një mundësi për rekreacion dhe komunikim me miqtë. Të dielën në mbrëmje, rrjeti Playstation përjetoi një ndërprerje të konsiderueshme duke prekur 103 milion përdoruesit e saj, kryesisht në Shtetet e Bashkuara dhe Mbretërinë e Bashkuar, duke shkaktuar irritim për një popullatë tashmë të irrituar.

Ndërprerja u raportua për herë të parë rreth orës 9 të dielën në mbrëmje, pasi që shumë përdorues u shkruan në Twitter dhe platforma të tjera të mediave sociale për të ndarë problemet e tyre. Ata nuk ishin në gjendje të përdorin bisedat dhe tiparet e grupit posaçërisht në lidhje me lojërat Call of Duty dhe Warzone. Shumë përdorues raportuan se panë një “x” të kuq pranë emrit të tyre kur u përpoqën të përdorin veçoritë.

Të dielën në mbrëmje, faqja e statusit të serverit të Rrjetit Playstation postoi këtë mesazh paralajmërues: “Ju mund të keni shkarkime disi të ngadalta ose të vonuara të lojërave sepse ne po punojmë me ISP për të menaxhuar trafikun e shkarkimeve.

“Ne besojmë se është e rëndësishme të bëjmë pjesën tonë për të adresuar shqetësimet e stabilitetit në internet pasi një numër i paparë i njerëzve po qëndrojnë në shtëpi dhe po praktikojnë distancimin social. Ne e vlerësojmë mbështetjen dhe mirëkuptimin e komunitetit tonë. “

Video lojërat kanë shërbyer jo vetëm si një burim argëtimi gjatë pandemisë, por edhe si një zëvendësues për sportet. Për të ndihmuar që komuniteti i basketbollit të jetë i lidhur gjatë pandemisë së koronavirusit, video loja popullore NBA 2K ka qenë duke pritur një turne në internet me lojtarët aktualë dhe ish-NBA përfshirë Chauncey Billups, Luka Doncic, Devin Booker, Trae Young, dhe më shumë që tifozët mund ta shikojnë më tej në Twitch dhe YouTube.

Përkundër shumë tipareve sociale që pësuan ndërhyrje, tiparet e tjera të rrjetit Playstation dukeshin të mbeten të paprekura. Lidhja me rrjetin vazhdon të mbetet një problem për miliona njerëz mbarë botën që janë duke qëndruar në shtëpi përballë pandemisë globale. Netflix ka ulur cilësinë e videove në Evropë me kërkesë të autoriteteve ndërsa qeveritë e tjera përpiqen të adresojnë çështjet e lidhjes brenda rajonit të tyre.

©G.T/GotaNews


TË NGJASHME