HomePolitikë

Ruçi: Shqipëria ka garanci të plota për mbrojtjen e …

ruci

Konferenca e 41-të Ndërkombëtare të Komisionerëve të Mbrojtjes së të Dhënave dhe Privatësisë po mbahet këtë të hënë në Tiranë, në ambientet e Pallatit të Kongreseve.

I pranishëm ka qenë edhe kryetari i Kuvendit, Gramoz Ruçi, i cili tha se vendi ynë garanton mbrojtjen e privatësisë të çdo individi. Ai theksoi se demokratizimi i dhunës ka marrë përmasa shtesë për shkak të avancimit të teknologjisë, ndërsa shtoi me bindje se kjo konferencë do të krijojë hapësirë ndërgjegjësimi tek instituicionet dhe tek njerëzit për mbrojtjen e të dhënave personale.

“Shqipëria ka garanci të plota  në mbrojtjen e privatësisë. Toleranca fetare nxit respektin  për liritë individuale, ndërsa “Demokratizimi” i dhunës po përfiton nga demokratizimi i mediave. Po ashtu  “Demokratizimi” i dhunës përfiton nga demokratizimi i teknologjisë. Jam i bindur që kjo konferencë do të ndërgjegjësojë institucionet dhe njerëzit për mbrojtjen e të dhënave të private”-tha Ruçi.


TË NGJASHME