HomeLifestyle

Rum edhe lëng agrumesh, shijojini sot më 19 korrik

Edhe ja ku jemi sot më 19 korrik për të kujtuar një nga ngjarjet më të rëndësishme për këtë datë.

Dita kombëtare e Daiquirit!

Çdo vit më 19 korrik njërzit në Shtetet e Bashkuara mbushin snjë koktej me bazë rum dhe ngrenë dolli për ditën kombëtare të Daiquirit. Pra, ngrini gotën tuaj dhe bashkohuni me të gjithë të tjerët që festojnë këtë festë.

Daiquiri është një pije që hyn në familjen e koktejleve ku përbërësit kryesorë janë rum, lëng agrumesh dhe sheqer.

Atëher doni të dini si u shpik Daiquiri?

Në vitin 1898, burrat që punonin në në minierat e një komuniteti të vogël në brigjet e Kubës gjatë Luftës Spanjolle-Amerikane në një fshat të quajtur Daiquiri nën mbikqyrjen e një inxhinieri amerikan, Jennings Cox. Çdo ditë mbas pune mblidheshin në bar. Një ditë Cox përziu rum lëng agrumesh dhe sheqer në një gotë edhe e quajti Daiquiri dhe pija shpejt u bë një element kryesor në Havana.

Ndaj sot mblidhni miqtë tuaj dhe pini daiquiris.

July 19th is National Daiquiri Day | Foodimentary - National Food ...

TË NGJASHME