HomeShëndeti

Rusia aplikoi në OBSH për vaksinën Sputnik-V/ Vendimi i papritur nga OBSH


Qendra Ruse e Kërkimeve Gamaleya aplikoi në Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për aprovim për Sputnik-V, vaksinën Covid-19 që ajo zhvilloi.

Pas epidemisë Covid-19, e cila preku botën, Qendra Ruse e Kërkimeve Gamaleya zhvilloi një vaksinë të quajtur Sputnik-V dhe filluan provat dhe prodhimi masiv i vaksinës.

Ndërsa u njoftua se aplikimi i vaksinës, i cili aplikohet ende për vullnetarët në Rusi, për njerëzit rusë do të fillojë në fillim të vitit 2021, Qendra Ruse e Kërkimit Gamaleya aplikoi për miratim në Organizatën Botërore të Shëndetësisë.


Përfaqësuesi i Rusisë Melita Vujnoviç shpjegoi për një radio transmetuese në vendin e tij se prodhuesit e vaksinës Sputnik V bënë një kërkesë për aprovim te OBSH.

Asnjë deklaratë nuk është bërë nga OBSH për ndonjë vaksinë Për shkak se vaksinat kalojnë një fazë vlerësimi paraprakisht, ky është një proces i domosdoshëm certifikimi në situata pandemike.

Në këtë proces, të gjitha vaksinat duhet së pari të kenë përfunduar procesin e miratimit në vendet e tyre, si në Rusi. Vaksina Sputnik V aktualisht është në fazën e aplikimit për aprovim në selinë e OBSH-së në Gjenevë, dhe të gjithë ne presim që ky proces të përfundojë.


TË NGJASHME