HomeLifestyle

Sekretet për të lehtësuar dhimbjen gjatë depilimit

Këto mënyra  do t’ju ndihmojnë për të lehtësuar dhimbjen gjatë depilimit:

Dushi:

Le të shijojmë një dush dhe një banjë të nxehtë disa orë para depilimit: do të zbusë qimet dhe do të zgjerojë poret, duke lejuar një depilim shumë më pak të dhimbshëm.

Pastaj vazhdojmë me një skrab, e bën lëkurën më të butë dhe eliminon qelizat e vdekura.

Estetistët e dinë mirë:

Një nga sekretet për të lehtësuar dhimbjen gjatë depilimit është të zgjasësh dyllin në drejtim të rritjes së qimeve, pasi është më pak e dhimbshme.

Gjatë heqjes, qoftë profesionale ose i bërë vetë, frymëmarrja e duhur do t’iu ndihmojë të relaksoheni dhe të ndjeni më pak dhimbje. Mos hani drekë përpara se të depiloheni.

Pas drekës ose darkës rritet qarkullimi i gjakut për shkak të tretjes, gjithashtu edhe ndjeshmëria e lëkurës…në vazhdim edhe dhimbja e depilimit!

Merrni disa orë relaks, jo palestër, kështu që mos u djersisni sepse është armiku i lëkurës së irrituar.


TË NGJASHME