HomePolitikë

SHBA kufizojnë dhënien e vizave për disa zyrtarë kinezë

Shtetet e Bashkuara morën vendim të kufizojnë dhënien e vizave për anëtarë të qeverisë kineze dhe zyrtarë të Partisë Komuniste. Vendimi u morr për shkak të dyshimeve të besueshme se ata janë përgjegjës për ndalimin dhe abuzimin me anëtarë të komunitetin Ujgur, një pakicë etnike myslimane në Kinë.

Personave të përfshirë në listë u ndalohet të blejnë pajisje të teknologjisë së lartë nga kompanitë amerikane, pa lejen e qeverisë amerikane.


TË NGJASHME