HomeLajmi i Fundit

Shihni si do të jenë kartëmonedhat e reja që do të dalin në qarkullim së shpejti

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko ka prezantuar kartëmonedhat e reja që do të qarkullojnë në vendin tonë.

“Prezantimi dhe hedhja në qarkullim e  serisë së re të kartëmonedhave përbën një ngjarje shumë të rëndësishme, një moment të veçantë, jo vetëm për Bankën e Shqipërisë, por për gjithë shtetin shqiptar. Pas më shumë se 20 vitesh, dizenjo e kartëmonedhave të qarkullimit vjen e rifreskuar dhe me elementë sigurie të përmirësuara, duke i dhënë kartëmonedhës shqiptare pamjen e një kartëmonedhe moderne, në të njëjtën kohë rezistente, me cilësi, integritet dhe besueshmëri të lartë”, thuhet në njoftimin e Bankës.

Sejko tha gjatë ceremonisë se prezantimi i këtyre kartëmonedhave vjen pas një pune 4 vjeçare, duke shtuar se kartëmonedhat do të dalin në qarkullim në mënyrë graduale.

4
3
2
1
c6a57df0-f37f-4675-aeb6-578e86ca7090
9c1c0397-4a38-4dd8-b38c-ed8dbf46de50
45565cb3-1930-43e9-96ac-b1a8aba56a4a
a84039f9-8cd5-4cc4-b78d-ac283645d3c6
34a0d556-b3d3-4eb7-beda-8aadd4b6fece