HomeLifestyle

Shijoni një birrë me miqtë tuaj sot më 28 Shtator

Dita Kombëtare e Birrës
Dita Kombëtare e Birrës është një festë e cila festohet çdo vit në 28 Shtator. Qëllimi i kësaj feste jozyrtare nënkuptohet fjalë për fjalë nga emri. Kjo ditë festohet duke pirë birrë tuaj të preferuar me miqtë dhe familjen.

Historia e Birrës
Ndërsa askush nuk e di me të vërtetë se kush e krijoi Ditën Kombëtare të Birrës, besohet se birra shkon deri në atë që tani është Irani në shekullin e 5-të B.C. Shumë historianë e vlerësojnë teknologjinë e përdorur në prodhimin e bukës dhe birrës si teknologjitë që bënë të mundur civilizimin njerëzor.

Gjatë shekullit të parë pes, legjionet romake do të prezantonin të gjitha pjesët e Evropës me konceptin e birrës. Më pas filloi të përhapet në të gjithë Evropën gjatë shekujve të parë deri në të pestë, pjesërisht falë manastireve që bënin birrë. Birra pastaj u përhap shpejt në të gjithë Lindjen e Mesme dhe në të gjithë Azinë dhe Afrikën. Secili civilizim që bën birrën e tij në mënyrën e vet. Në Afrikë, përdorej meli. Në Kinë, gruri u përdor dhe thekra ruse u përdor për të bërë birrë. Në Egjipt, një birrë e hershme bëhej duke përdorur elb.

Festimi i Ditës Kombëtare të Birrës
Nëse doni të festoni Ditën Kombëtare të Birrës, gjithçka që duhet të bëni është të konsumoni birrën tuaj të preferuar. Ju gjithashtu mund të ndani një birrë me miqtë dhe familjen, për sa kohë që ata janë në moshë ligjore për të pirë.

Celebrate National Drink Beer Day at Kansas City's top beer destinations |  Hoodline

Dita e Familjes dhe Komunitetit

Dita e Familjes dhe Komunitetit është një festë publike në Territorin e Kryeqytetit Australian (ACT) në Australi të hënën së fundit të shtatorit.

A është Dita e Familjes dhe Komunitetit një festë publike?
Dita e Familjes dhe Komunitetit është një festë publike. Është një ditë pushimi për popullatën e gjerë dhe shkollat ??dhe shumica e bizneseve janë të mbyllura.

Si festohet?
Dita e Familjes dhe Komunitetit është një ditë pushimi për shumicën e njerëzve në Australi. Ideja e nxitjes së një kohe cilësore për punëtorët për të kaluar me familjet e tyre në këtë ditë inkurajohet fuqimisht nga qeveria e territorit dhe sindikatat, të cilët punojnë së bashku për të organizuar dhe promovuar ngjarje të komunitetit në këtë ditë. Shumë njerëz e përdorin këtë kohë për aktivitete të kohës së lirë dhe hobi.

Sot është dita Botërore e FAMILJES! “Nuk... - Cortex - Keshillime dhe  Psikoterapi ???????- ????????????? ? ?????????? | Facebook

TË NGJASHME