HomeLifestyle

Shijoni një gotë tequila me kushërinjtë, sot më 24 korrik

Edhe ja ku jemi sërish për të kujtuar dy nga ngjarjet më të rëndësishme për këtë 24 korrik.

Dita kombëtare e tekilës!

Më 24 festohet dita kombëtare e tekilës me pak krip dhe limon. Njerëzit e kanë bërë Tequilan prej shekujsh, me radhë edhe dikur njihej si verë mezkal.

Në fakt, Tequila është mezale, por mezkal jo. Kjo është për shkak se Tequila është distiluar nga një lloj bime e quajtur agave e cila mbrohet me ligj.

Tequila daton që nga shekulli i 16-të kur Cortez arriti në kontinentin e Amerikës së Veriut me pushtuesit e tij spanjoll. Meksika e mbron prodhimin e tequilës me ligj. Rregulli thotë se “Tequila është vetëm Tequila nëse është bërë brenda Jalisco.”

Sot merni një got tequila krip e limon edhe e shijoni me miqët ose familjarët tuaj.

NATIONAL TEQUILA DAY - July 24, 2020 | National Today

Dita kombëtare e kushurinjëve!

Gjithashtu 24 korriku njihet ndryshe si dita kombëtare e kushurinjëve. Kjo ditë njeh mardhëniet e përjetshme që rriten mes kushërinjve. Miqësitë tona të para shpesh formohen me kushërinjtë tanë edhe zgjasin një jetë.

Nëse kushërinjtë rriten së bashku në familje të afërta ose shohin vetëm njëri-tjetrin herë pas here, ata ndajnë kujtime të zakonshme përmes gjyshërve, hallave dhe xhaxhallarëve. Gjithashtu ata jan pranë kur festojm e çdo ditëlindje.

Sot mblidhni kushurinjt e bëni një foto për të festuar ditën kombëtare të kushurinjëve.

National Cousins Day | July 24 | Special Days and Weeks ...

Me një gotë tequila dhe kushurinjët tuaj pran festoni dy nga ngjarjet më të rëndësishme për sot.


TË NGJASHME