HomeLifestyle

Shijoni një lëpirse duke shikuar hënën, sot më 20 korrik

Ja ku jemi sërish për të rikujtuar ngjarjet më të rëndësishm4e për këtë 20 korrik.

Dita kombëtare e lëpirseve!

20 korriku njihet si dita kombëtare e lëpirseve. Lëpirset janë me madhësi edhe shije të ndryshme e shijohet nga çdo moshë.

Kjo ëmbëlsirë me sheqer të ngrirë është përdorur prej shekujsh me radhë e nuk e di askush se sa e vjetër është me origjinë.

Në Shtetet e Bashkuara, dyqanet qysh në vitet 1860 shisnin lëpirse në forma të ndryshme. Sidoqoftë, George Smith i dha emër këtyre ëmbëlsirave në shekullin e 20-të në vitin 1908. Gjithashtu Smith tregtoi emrin që ai pretendon se vinte nga kali i tij i preferuar i garave, Lolly Pops.

National Lollipop Day – July 20 | mydentistsinfo

Dita kombëtare e hënës!

Gjithashtu 20 korriku njihet ndryshe si dita kombëtare e hënës e cila përkujton ditën kur njeriu shkoi për herë të parë në Hënë në vitin 1969. NASA raportoj uljen e njërzve në hënë si arritja e vetme më e madhe teknologjike e të gjitha kohërave.

Më 20 korrik 1969, Apollo 11 çoi njerëzit e parë në hënë dhe Neil Armstrong ishte personi i parë që shkeli në të.

Dita kombëtare e hënës hap shumë mundësi për të eksploruar dhe rikujtuar. Ndani kujtimet tuaja për zbarkimin e hënës edhe vendosni teleskopin tuaj dhe eksploroni sipërfaqen e Hënës.

Fotot) Sot, 50 vite nga zbritja historike/ Kur njeriu shkelte për ...

Mos harroni sot shijoni një lëpirse duke vëzhguar hënën.


TË NGJASHME