HomeLifestyle

Shijoni një Pizza me suxhuk sot më 11 Tetor

Dita Kombëtare Picave me Suxhuk
Megjithëse pica është një nga ushqimet më të njohura në SHBA. Me miliona njerëz që e shijojnë atë çdo javë dhe suxhuku nuk është maja më e popullarizuar e picave. Jo, ky dallim i shkon suxhukut, i cili ashtu ndodh që të jetë ylli i festës i Ditës Kombëtare të Picave me Suxhuk. Kjo festë festohet më 11 tetor të çdo viti, kështu që njerëzit mund të dëshirojnë të shijojnë këtë artikull të shijshëm ushqimor në këtë ditë.

Megjithëse u përpoqëm të hulumtonim origjinën e Ditës Kombëtare të Picës me Suxhuk, nuk ishim në gjendje të zbulonim origjinën e saj, kështu që menduam që në vend të kësaj do të hulumtonim origjinën e picës suxhuk. Dhe kjo na çoi në një udhëtim që zgjati mijëra vjet.

Historia e Pizza me suxhuk
Ne nuk jemi vërtet të sigurt kur suxhuku u shtua në pica, por ne jemi të gatshëm të vëmë bast se ndoshta ishte një nga përbërësit e parë. Kjo sepse suxhuku si ushqim ka ekzistuar për mijëra vjet, me siguri që i ka paraprirë vetë picës, kështu që do të habiteshim nëse shumë prej këtyre picave të hershme nuk do të kishin suxhuk si përbërës.

Si festohet?
Kjo festë mund të shijohet lehtësisht duke marrë disa momente dhe duke porositur ose duke bërë pica me suxhuk. Është gjithashtu një ditë e mirë për të ndarë fotografi të picës me suxhuk në llogaritë e mediave sociale duke përdorur hashtagun #NationalSausagePizzaDay. Ndoshta kjo festë përfundimisht do të promovojë suxhuk nga vendi i saj në pozicionin numër dy, deri në pozicionin numër një në listën e picave më të kërkuara.

NATIONAL SAUSAGE PIZZA DAY - October 11 - National Day Calendar

Dita Kombëtare e Daljes
Dita Kombëtare e Daljes është një festë që festohet çdo vit në 11 Tetor për të njohur lezbike, homoseksuale, biseksuale dhe transeksuale dhe çështjet me të cilat përballen në shoqërinë moderne. Ndërsa shpesh shihet si një ditë në të cilën komuniteti LGBT mund të festojë krenarinë homoseksuale, shumë njerëz homoseksualë shpesh e përdorin atë si ditën në të cilën ata dalin para familjes dhe miqve të tyre.

Historia
Kjo festë u krijua nga Robert Eichberg dhe Jean O’Leary në festimin e marshimit të dytë homoseksual të mbajtur në Uashington, D.C vitin e kaluar. Në këtë festë të parë, tetëmbëdhjetë shtete morën pjesë në të. Kjo u mor nga media dhe u tregua në të gjithë botën. Brenda dy viteve të ardhshme, të 50 shtetet në Sh.B.A filluan ta festojnë atë. Sot, ajo festohet në të gjithë botën.

Zakonet, Traditat dhe Festimet
Dita Kombëtare e Daljes mund të festohet në një numër mënyrash të ndryshme. Anëtarët e komunitetit LGBT mund të zgjedhin këtë ditë për t’u dalë para prindërve, familjes ose miqve të tyre, ose mund ta përdorin këtë ditë për të festuar krenarinë homoseksuale. Miqtë dhe familja e drejtë mund ta festojnë këtë ditë duke bërë aleatë me miqtë e tyre homoseksualë ose anëtarët e familjes dhe të ndihmojnë në promovimin e kauzave të komunitetit LGBT.

Can Islam Accommodate Homosexual Acts? Meditations on the Past Two Years -  Maydan

TË NGJASHME