HomeLifestyle

Shijoni një tost me djathë sot më 15 Shtator

Dita Ndërkombëtare e Pikave

Festuar çdo vit në 15 Shtator që nga viti 2009, Dita Ndërkombëtare e Pikave është një festë në të cilën njerëzit e të gjitha moshave inkurajohen të shfrytëzojnë krijimtarinë e tyre dhe të përqafojnë vetëbesimin e tyre ndërsa bëjnë gjurmët e tyre në botë. Në këtë ditë, njerëzit inkurajohen të përqafojnë talentet e tyre – pavarësisht nëse është shkrim, pikturë, vizatim apo ndonjë medium tjetër krijues dhe të ndajnë frymëzimin e tyre të Ditës së Pikave me të tjerët. Nuk ka rëndësi nëse jeni një edukator apo student, apo një prind apo fëmijë, të gjithë kemi një shkëndijë krijuese që mund ta ndezim me vetëm pak guxim dhe inkurajim. Dhe çdo vit, frymëzimi vazhdon ndërsa njerëzit zbulojnë fuqinë e fshehur të krijimtarisë së tyre.

Një mënyrë e shkëlqyeshme për të festuar Ditën Ndërkombëtare të Pikave është duke lexuar “The Pot” nga Peter H. Reynolds me fëmijët tuaj ose me studentët tuaj nëse jeni mësues. Në fund të fundit, festa filloi me këtë libër në radhë të parë. Nëse jeni mësues dhe keni një tabelë të bardhë interaktive, atëherë mund të merrni edhe versionin Big Screen Books of të Dot. Në atë mënyrë, studentët tuaj mund të bashkëveprojnë me historinë në një mënyrë argëtuese dhe emocionuese.

Nëse dëshironi të ndani përpjekjet tuaja me Ditën Ndërkombëtare të Pikave në mediat sociale, atëherë mund të përdorni hashtags #DotDay ose #Makeyourmark. Ose mund të shikoni një nga videot e shumta të Ditës së Pikave në Internet sot.

International Dot Day - THE ARTS

Dita Kombëtare e tostit të djathit
Më 15 shtator, Dita Kombëtare e Tostit të Djathit shijon mirësinë e djathit të kësaj pjate klasike.

E thjeshtë, por e shijshme, djathi dhe buka shkojnë mirë së bashku. Pak gjalpë ndihmon gjithashtu që gjithçka të bashkohet së bashku. Buka sa më e ashpër, aq më mirë. Bën një pjatë anësore të shkëlqyeshme, por buka me djathë shërben gjithashtu për një meze të lehtë të kënaqshme.

Mund të befasojë shumë që të dinë se trajtimi u krijua nga Del Johnson. Në vitin 1958, ai hapi restorantin e tij të parë Sizzler. Ishte një sukses i menjëhershëm. Dhe megjithëse receta ndryshoi pak me kalimin e viteve, koncepti i Cheese Toast nuk ka ndryshuar.

Pavarësisht nëse ushqeheni lehtë apo dëshironi ushqim komod, buka me djathë përshtatet. Renditni pak Tost të Djathit për drekë ose darkë. Nëse nuk keni një Sizzler pranë vetes, provoni dorën tuaj për të bërë Cheese Toast në shtëpi. Ndani fotot ose recetat tuaja duke përdorur # CheeseToastDay në mediat sociale.

NATIONAL CHEESE TOAST DAY - September 15

TË NGJASHME