HomeLifestyle

Shijoni një xhiro me miqtë tuaj më të mirë sot më 15 Gusht

1. Dita Ndërkombëtare e Kafshëve të pastrehë

Dita Ndërkombëtare e Kafshëve të pastrehë bie në çdo të Shtunë në Gusht, e cila do të jetë 15 Gusht i këtij viti, dhe nderohet me ngjarje dhe pjesëmarrje çdo vit. Shoqata Ndërkombëtare për të Drejtat e Kafshëve prezantoi ditën për të përhapur vetëdijen për mbipopullimin e kafshëve shtëpiake dhe ka bërë punë domethënëse, duke përfshirë shpëtimin e jetës së miliona kafshëve.

Historitë e të drejtave të kafshëve dhe strehimoreve janë ndërthurur prej kohësh. Ishte në vitet 1870 kur proteksionistët e kafshëve filluan të shohin jetën e fëmijëve dhe kafshëve si njëlloj të prekshëm dhe se kishin nevojë për mbrojtje. SPCA dhe ligjet anti-mizori filluan të vendosen. Megjithëse kafshët përcaktoheshin si pronë dhe mizoria ekzistonte akoma.

2. Dita Kombëtare e Miqve më të Mirë

Dita më e mirë e miqve – e njohur edhe si Bestie Day dhe BFF Day, u themelua nga Pet & Family Lifestyle Expert, Sipërmarrësi, Autori dhe Friendship Aficionado, Colleen Paige, për të festuar lidhjen midis njerëzve, si dhe lidhjen midis njerëzve dhe kafshëve të tyre .

Është një ditë shumë e veçantë, e mbushur me mundësi të pafund për të treguar njerëzit më të rëndësishëm dhe kafshët shtëpiake në jetën tuaj … vetëm sa i adhuroni ata dhe për të nderuar dhe përkujtuar ata miq të dashur më të mirë që nuk janë më në anën tuaj.

Kjo është gjithashtu një ditë e shkëlqyeshme për të adoptuar një mik të ri më të mirë! Kurrë nuk mund të kesh shumë miq më të mirë, apo jo? Si të vizitoni shpëtimin tuaj lokal të kafshëve dhe të sillni në shtëpi një dhuratë të re me gëzof sot!


TË NGJASHME