HomeLajmi i Fundit

“Shisja kokainë për nënën e sëmurë”- Dënohet i riu shqiptar në Britani

Një tregtar droge u gjend në një situatë të vështirë, kur policia e kapi atë me 42 qese të vogla kokaine të fshehura në një pako me çamçakëz.

Shqiptari Abdul Cakali, i cili shkoi në Mbretërinë e Bashkuara në mënyrë të paligjshme, u ndalua në Southborough duke vozitur një makinë të llojit “Vauxhall Astra”.

Oficerët gjetën drogën e klasit A ??të fshehur në ato që u përshkruan në Maidstone Crown Court si dy “pako çamçakëzi”.

22-vjeçari gjithashtu kishte një leje drejtimi të falsifikuar portugeze në emrin e Alfred Santos dhe pretendoi se ishte vizitor.

Por, më vonë pranoi se merrej me kokainë për të shlyer borxhet dhe për të financuar një operacion për nënën e tij të sëmurë në Shqipëri, një pretendim i zakonshëm për pjesën më të madhe të emigrantëve shqiptarë të arrestuar për drogë në Britani.

Cakali, pa adresë fikse, u deklarua fajtor për posedimin e kokainës me qëllim furnizimin dhe posedimin e dokumenteve të identitetit të rreme. Të gjitha veprat penale janë kryer në 23 korrik të këtij viti.

Duke e burgosur atë të enjten e kaluar për tre vjet e gjysmë, gjykatësi Adele Williams tha: “Kokaina është një drogë e rrezikshme, e aftë të shkatërrojë jetëpn e njerëzve. Prandaj, ata që merren me kokainë nuk mund të presin asgjë përveç dënime me burgim”,