HomeLajme

Shitet Hotel Plaza/ Kinezët paguajnë shumën për hotelin me 5 yje në Tiranë

Hoteli luksoz në qendër të Tiranës, dhe simboli më i ri i kryeqytetit, ‘The Plazza Tirana’ është shitur te një kompani kineze.

Sipas medieve ‘The Plazza Tirana’ i është shitur një kompanie të huaj me një çmim prej 110 milion euro.

Për ndërtimin e tij janë angazhuar 20 arkitektë nga vende të ndryshme të botës, të cilët nuk kanë realizuar thjeshtë një hotel por një vepër arti.

Më parë “Plaza” ishte në pronësi të katër aksionerëve shqiptarë. Hoteli ndodhet në qendër të Tiranës dhe ka marrë një sërë çmimesh ndërkombëtare për cilësinë e shërbimit, kushtet dhe arkitekturën.

Dhomat për një natë varjojnë nga 60 dollarë në mbi 2.000 dollarë për suitat presidenciale/newsbomb.al


TË NGJASHME