HomeLifestyle

Shkenca zbulon 6 fakte të reja në lidhje me dashurinë dhe marrëdhëniet

Shkencëtarët pëlqejnë të eksplorojnë marrëdhëniet njerëzore po aq sa ne kënaqemi kur i përjetojmë ato. Çdo vit ata zbërthejnë dhjetëra mite dhe vijnë me të dhëna vërtet tërheqëse që hedhin dritë mbi çështje të ndryshme marrëdhëniesh. 

Nga kuptimi i vërtetë i puthjes dhe çfarë do të thotë për zonjat te mënyrat se si niveli i IQ ndikon në besnikëri dhe pabesi, këtu janë 7 fakte të reja të papritura në lidhje me dashurinë dhe marrëdhëniet që do të ndryshojnë gjithçka.

Nuk është sekret që puthja e parë është jashtëzakonisht e rëndësishme, por tani kemi shkencën që mbështet të gjithë historinë. Sipas hulumtimit të kryer nga Universiteti i Miçiganit, gratë përdorin puthjen e parë për të zbuluar të nënndërgjegjeshëm nëse partneri i përshtatet atyre apo jo. Puthjet janë gjithashtu jashtëzakonisht të rëndësishme për marrëdhëniet afatgjata.

Puthja e pare |  Shkenca zbulon 6 fakte të reja të papritura në lidhje me dashurinë dhe marrëdhëniet që do të ndryshojnë gjithçka |  Zestradar

Shikimi i filmave romantikë me të dashurin tuaj është një gjë e mirë kur shikoni skenarë të ndryshëm të zhvillimit të marrëdhënies. Kjo do të ndihmojë të dy partnerët të kenë një kuptim më të thellë të psikikës së njëri-tjetrit dhe probleme të ndryshme që shfaqen gjithmonë kur bëheni çift.

Ja një lajm i çuditshëm – nëse jetoni me partnerin tuaj për 25 vjet e më shumë, do të filloni të dukeni si njëri-tjetri, duke zhvilluar karakteristika të ngjashme me kalimin e kohës. Ajo që është edhe më emocionuese është fakti që sa më shumë që ju dhe partneri juaj bëhen njësoj, aq më i lumtur do të jeni pasi kjo ngjashmëri lidhet drejtpërdrejt me mirëqenien e marrëdhënies tuaj, sipas studimeve të kryera nga Universiteti i Miçiganit.

Karakteristika të ngjashme me partnerin tuaj |  Shkenca zbulon 6 fakte të reja të papritura në lidhje me dashurinë dhe marrëdhëniet që do të ndryshojnë gjithçka |  Zestradar

Shikimi në foton e burrit / gruas tuaj mund t’ju ??bëjë të ndieni më pak dhimbje! Është efekti shërues i dashurisë në punë. Kjo është arsyeja pse kur sëmuremi ose lëndohemi, ne po dëshirojmë shoqërinë e atyre që janë më të dashur dhe më të afërt për ne. Sipas studimeve, kur gratë që përjetonin dhimbje shikonin fotot e të dashurve të tyre, përjetuan një lloj lehtësimi të dhimbjes! Sekreti kryesor këtu është se marrëdhënia duhet të jetë një lidhje e lumtur.

Sa më i lartë IQ i partnerit tuaj, aq më pak ka gjasa që ai t’ju mashtrojë. Bëhet fjalë për ata djem të zgjuar që jo vetëm që duken mirë, por janë edhe mendjelehtë dhe inteligjentë. Ata lloj djemsh në fakt vlerësojnë monogaminë dhe preferojnë të dalin me një partner. Burrat me IQ më të lartë janë më të sigurt, të vetëmjaftueshëm dhe të besueshëm.

Burrat me IQ më të lartë |  Shkenca zbulon 6 fakte të reja të papritura në lidhje me dashurinë dhe marrëdhëniet që do të ndryshojnë gjithçka |  Zestradar

Shkencëtarët kanë studiuar arsyet kryesore që çuan në divorc dhe arritën në përfundimin se shumicën e kohës njerëzit zhgënjehen nga martesa kur nevoja e tyre për vetërealizim nuk plotësohet. Epo, martesa nuk ka për qëllim të rregullojë atë zbrazëti brenda ose të ndihmojë në zgjidhjen e disa problemeve psikologjike – megjithatë në shumicën e kohës partnerët kanë pritje të mëdha dhe përfundojnë duke u zhgënjyer të gjithë në marrëdhënie, gjë që çon në divorc. Pra, së pari duhet të punoni për të zgjidhur problemet tuaja më të mëdha dhe vetëm atëherë të bashkoheni me një person tjetër.


TË NGJASHME