HomeSociale

Shoqërimi i gazetarit në Lezhë, reagon ashpër Meta

Presidenti Ilir Meta ka reaguar pas rastit të shoqërimit të gazetarit në Tale të Lezhës ditën e djeshme ndërkohë që ai raportonte aksionin e IKMT në Shëngjin.

Meta e ka duke e cilësuar si akt pa asnjë shkak të justifikuar ligjor dhe inkurajon gazetarët të shërbejnë me guxim, kurajo dhe proefsionalizëm.

Gjithashtu Meta kërkon zbardhje të plotë të ngjarjes si dhe ndëshkim të autorëve.

STATUSI NGA ILIR META

Dënoj me forcë rastet e përsëritura të dhunës, shantazhit dhe kërcënimit policor mbi gazetarët në krye të detyrës, siç është edhe rasti i fundit i shoqërimit pa asnjë shkak të justifikuar ligjor të gazetarit z.Elvis Hila, i cili po raportonte për aksionin e IKMT në Shëngjin.
Duke shprehur solidaritetin e plotë me z.Hila, inkurajoj të gjithë gazetarët t’i shërbejnë me guxim, kurajo e profesionalizëm dhe transparencë informimit publik, bazuar vetëm mbi faktet dhe të vërtetat.
I bëj thirrje Policisë së Shtetit të tregojë profesionalizëm, të respektojë ligjin, lirinë dhe të drejtat e gazetarëve dhe të distancohet nga praktikat abuzive që na kthejnë pas në kohët më të errëta të dhunimit të të drejtave të njeriut, që e dëmtojnë rëndë imazhin e saj dhe të Shqipërisë.
Apeloj zbardhjen e plotë dhe hetimin me përgjegjshmëri maksimale të kësaj ngjarjeje dhe ndëshkimin pa hezitim të autorëve të këtij akti, si dhe të gjithë atyre që në mënyrë të përsëritur frymëzojnë dhunën, shantazhet dhe kërcënimet ndaj gazetarëve.

K.S/GotaNews


TË NGJASHME