HomeLajme

Shpikja e rradhës: Maska me të cilën mund të konsumosh ushqim

Pandemia COVID-19 i ka lënë njerëzit me fiksime duke mbajtur distanca nga të tjerët dhe objektet. Duke parë këtë gjë studiuesit kanë menduar të shpikin një maskë të veçantë.

Shpikësit izraelitë kanë zhvilluar një maskë që të mbron nga koronavirusi dhe të lejon të hash ushqim pa e hequr atë. Kjo pajisje e bën vajtjen në restorant më pak të rrezikshme dhe të sigurtë.

Në videon me poshte shihet sesi është e krijuar kjo lloj maske, e cila hapet tek hapësira e gojës duke u komanduar nga distanca. Në këtë mënyrë njerëzit lejohen të hanë ushqim pa e hequr maskën.

Do e blini këtë maskë?


TË NGJASHME