HomeTeknologji

Si do ti transformojë IOT kompanitë dhe qeveritë gjatë 5 viteve të ardhshme?

person-and-robot

Të jesh i suksesshem në boten dixhitale nuk do të thotë thjesht të zbulosh të rejat më të fundit, por të identifikosh trendet transformuese dhe të kuptosh destinacionin e tyre. Marrim një shembull: Internet of Things (IOT), një strategji e cila  po prodhon lajme të reja për teknologjinë dita-dites dhe po thith investime nga organizata të ndryshme. Deri në vitin 2023 konsumatore, kompani të ndryshme dhe qeveri do të shpenzojnë 40 miliardë dollar me paisje  dhe sisteme IOT.

Konsumator IOT: Vetëm në SHBA, shpenzimi për paisjeve shtëpiake smart eshte parashikuar te shkoj rreth 1 miliardë ne 2023, nga $725 për çdo shtëpi dhe mbi 90 miliarde shpenzime të përgjithshme per IOT.

Kompani IOT: Deri në vitin 2023, baza totale e instaluar e sistemit robotik industrial do të vazhdojë të hedhë miliarda në të gjithë botën, ndërsa shpenzimet vjetore për sistemet IOT do të arrijnë në rreth 450 miliardë dollarë.

Qeveri IOT: Qeveritë në nivel global janë duke përdorur strategjitë dhe sistemet IOT për të nxitur zhvillimin në qytete duke vendosur instalimin e kamerave, dritave dhe sensoreve teknologjikë per të mundësuar një pamje reale te trafikut, krimit, dhe mjedisit ne vënd. Investimet vjetore nga qeveritë e shteteve të ndryshmë, në këtë fushë, pritet të kapin 900 miliardë dollar deri më 2023.


TË NGJASHME