HomeShëndeti

Si e shikoni veten

Disa njerëz gjithsesi mund ta “zbukurojnë” veten. Të tjerët, megjithatë, shkojnë në skajshmërinë tjetër dhe vlerësojnë veten më keq se që e vlerëson rrethi i tij

A mendoni që jeni më i mençuri, më i bukuri, më i mirë seç ju shohin të tjerët?


Me gjithë tezën që nuk e vlerësojmë veten objektivisht dhe që kur mendojmë për karakteristikat tona nuk jemi objektivë, studimi i Universitetit në Toronto tregon se nuk është ashtu .

Konkluzioni i studimit, që jemi dukshëm realë kur vlerësojmë veten dhe që pasqyra jonë nuk është më pozitive se ajo të cilën ka rrethi ynë, i ka befasuar shkencëtarët. Përse është ashtu?

Disa njerëz gjithsesi mund ta “zbukurojnë” veten. Të tjerët, megjithatë, shkojnë në ekstremin tjetër duke vlerësuar veten më keq seç e vlerëson rrethi i tyre.

Mirëpo edhe njëra edhe tjetra qasje kanë çmimin përse njerëzit në mënyrë të pavetëdijshme zgjedhin të jenë objektivë. Për shembull, ai i cili ka pasqyrë të mirë për veten, mbase nuk i sheh informacionet negative për personalitetin e tij të cilat vijnë nga të tjerët apo refuzon t’i pranojë.TË NGJASHME