HomeShëndeti

Si ndikojnë mendimet tuaja gjatë stërvitjes?

A keni vënë re ndonjëherë se si mentaliteti juaj mund të ndikojë në stërvitjen tuaj? Ju i njihni mirë ato ditë kur thjesht nuk e ndjeni atë nevojë për t’u ushtruar dhe e gjeni veten duke kaluar nëpër lëvizje të pavetëdijshme, ose duke mos arritur shumë.

Pastaj ditët e tjera, ju jeni absolutisht gati për t’u ushtruar. Gati për të shkatërruar PB-në tuaj, bëni një vrapim më të shpejtë në punë rutine, provoni atë ekuilibër mbresëlënës të jogës.

Më shpesh sesa jo, ky ndryshim në performancën dhe motivimin ka pak të bëjë me energjinë tuaj ose gjendjen e muskujve, dhe shumë më tepër me gjendjen e mendjes suaj.

Mendësia juaj është thjesht një grup besimesh. Studimet kanë treguar se nëse keni një “mentalitet të rritjes” – besimi se aftësitë tuaja mund të përmirësohen – atëherë do të keni stërvitje më efektive.

E thënë thjesht është mendim pozitiv. Besoni se mundeni dhe do ta bëni. Pra, si e shfrytëzoni këtë fuqi të jashtëzakonshme të mendjes tuaj dhe e përdorni atë për të pasur seanca më të mira në palestër?

Emily Squibb, një trajnere personale dhe eksperte e fitnesit në VAHA, përvoja interaktive e fitnesit në shtëpi, ka ndarë ekspertizën e saj se si të përdorni mendjen tuaj për të çuar stërvitjen tuaj në nivelin tjetër.

“Mendësia jonë ndikon në të gjitha aspektet e jetës sonë, nga puna jonë tek ndërveprimet tona me njerëzit dhe madje edhe stërvitjet tona,” thotë Emily për Metro.co.uk.

‘Pra, të qenit në gjendje të menaxhojmë mendimet tona për t’u siguruar që ato nuk ndikojnë në performancën tonë, është tepër e rëndësishme. 

“Nëse keni mendime negative ose sa pak dëshironi të bëni diçka, kjo mund të reflektohet në performancën tuaj. Ju mund të performoni vetëm aq sa mendja juaj do t’ju ??lejojë.’


TË NGJASHME