HomeShëndeti

Si ta kuptojmë që vuajmë nga depresioni?

Depresioni është një sëmundje që po prek gjithmonë e më shumë njerëz, sidomos moshat e reja, ndaj nuk duhet injoruar.

Ja disa shenja që tregojnë se ju mund të jeni duke vuajtur nga depresioni dhe të cilat nuk duhet t’i injoroni:

1. Qani pa arsye!

2. Jeni gjithë kohës të acaruar dhe të nervozuar!

3. Ju ka humbur interesi për çdo gjë!

4. Keni probleme me gjumin dhe zgjoheni natën!

5. Keni shpesh mendime të vrisni veten!

6. Lëndoni veten!

7.Nuk bëni më një jetë sociale!

8. Neglizhoni përgjegjësitë në punë dhe në familje!

9. Bie interesi në kryerjen e marrëdhënieve intime me partnerin/en!

10. Keni dhimbje të pashpjeguara në trup!

11. Abuzoni me alkoolin edhe pse më para nuk e pinit para!


TË NGJASHME