HomeModa

Si të aplikoni eyeliner në mënyrë perfekte bazuar në formën tuaj të syve

Sytë janë arma më efektive e flirtimit dhe tërheqjes, por secila formë e syve kërkon një teknikë individuale të grimit. 

Bëni sytë tuaj vetëm pak më të ndritshëm, dhe të gjithë meshkujt që do takoni do t’ju kujtojnë për një kohë të gjatë!

Dëshirojmë të ndajmë me ju një udhëzues të shkurtër që do t’ju ndihmojë të vizatoni penelin sipas formës suaj të syve.

Sytë në formë bajame

Si ta dini nëse keni sy në formë bajame? Këndet e brendshme dhe të jashtme të syve tuaj janë në të njëjtin nivel, dhe distanca midis qosheve të brendshme është e barabartë me gjatësinë e një syri.

Për të tërhequr vëmendjen në formën tuaj të bukur të syve, filloni të vizatoni një vijë të hollë në qepallën tuaj të sipërme nga këndi i brendshëm. Zgjasni vijën në këndin e jashtëm, por mos vizatoni përtej tij. Kjo teknikë i bën sytë të duken më të gjerë dhe më ekspresivë.

Sytë me kapuç

Në këtë rast, lëkura e tepërt e varur mbi qepallat e sipërme i bën sytë të duken më të vegjël. Prandaj, duhet të shtoni sa më shumë vëllim në qerpikët tuaj.

Shigjeta të gjera që mbulojnë të gjithë vijat e sipërme të qerpikëve janë ideale për këtë formë të syve. Një mashtrim tjetër – përdorni eyeliner më të errët që mund të gjeni në dyqanet e kozmetikës.

Sytë e gjerë

Nëse distanca midis syve tuaj është më shumë se gjerësia e një syri, ju keni sy të vendosur.

Për t’i bërë sytë të duken pak më afër njëri-tjetrit, vizatoni një shigjetë nga këndi i brendshëm në këndin e jashtëm. Pastaj vizatoni një vijë në qepallën e poshtme duke filluar nga mesi i syrit, por mos tërhiqni përtej këndit të tij të jashtëm.

Sytë e mëdhenj

Sytë e mëdhenj (të rrumbullakët) janë mjaft ekspresivë, prandaj gjithçka që duhet të bëni është thjesht t’i bëni ato të duken pak më të zgjatura.

Duke aplikuar eyeliner në qepallën tuaj të sipërme, vizatoni një shigjetë rreth një centimetër përtej këndit të jashtëm. Smoky eyes është një teknikë ideale për këtë formë syri.

Sytë e zgjatur

Sytë e zgjatur konsiderohen se janë tepër seksi, por duhet të vendosni penelin me shumë kujdes për të shmangur që ato të duken të ngushta. Për t’i bërë ato të duken më të mëdha dhe të ndritshme, vizatoni një shigjetë pak larg vijës së qerpikëve.

Skiconi shiritin e hollë të lëkurës midis syrit dhe qerpikëve me një laps të bardhë. Pastaj përdorni një laps të zi për të theksuar qepallën e sipërme, duke trashur pjesën qendrore të shigjetës.

Sytë e vendosur afër

Nëse distanca midis syve tuaj është më pak se gjerësia e një syri, ju keni sy të vendosur afër. Në këtë rast, qëllimi kryesor është që sytë tuaj të duken më të hapur.

Ju duhet të bëni një gradim nga hije të lehta në të errëta në cepat e jashtëm të syve. Hap pak mbrapa nga këndi i brendshëm dhe fillo të vizatosh një shigjetë. Fundi i shigjetës duhet të jetë jashtë këndit të jashtëm dhe pak i ngritur.


TË NGJASHME