HomeShëndeti

Si të bëjmë një stërvitje të thjeshtë në kushte shtëpie

Ka gjasa që shumë prej nesh të kthehen së shpejti në palestër
por ekspertët e Flipkart kanë dalë me këshilla dhe truket unike për të përdorur mobiljet e shtëpisë tuaj për stërvitje të thjeshta.

Këtu janë disa këshilla para stërvitjes:

 • Shikoni për rroba pambuku që thithin djersën dhe e mbajnë trupin tuaj të freskët.
 • Vishni rroba të rehatshme, domethënë, as shumë të ngushta dhe as shumë të lirshme.
 • Vishni atlete që janë të përshtatshme sepse veshja e atleteve të gabuara mund të çoj në një stërvitje më pak efektive.

Përdorni divanin tuaj për muskuj barku

Si ta bëjmë atë

 • Uluni në buzë të divanit me të dy duart e vendosura pikërisht pranë vitheve tuaja.
 • Mbani shpinën drejtë, përkulni të dy gjunjët në 90 gradë dhe ngrini thembrat tuaja nga dyshemeja.
 • Tani, e përsërisni sa të keni mundësi pa e lakuar shpinën.
 • Ulni këmbët tuaja në mënyrë të kontrolluar dhe prekni gishtat mbrapa në dysheme, duke mbajtur pozicionin me trupin tuaj të sipërm.
 • Përsëriteni këtë deri në 20 herë me radhë, duke nxitur sa herë që ngrini këmbët
furniture workout at home, home workouts, indianexpress.com, easy ways to workout at home, indianexpress, push-ups at home, how to workout at home, fitness goals, flipkart tips,

Përdorni divanin tuaj për ushtrimet e këmbëve dhe vitheve

Si ta bëjmë atë

 • Përballë divanit vendosni duart tuaja të hapura sa gjërësia e shpatullave. Ngadalë shtrini këmbët në një pozicion dërrasë dhe shtrëngoni fort pjesën e muskujve të barkut.
 • Në një lëvizje të shpejtë dhe të kontrolluar, tërhiqni gjunjët në mënyrë alternative drejt gjoksit. Sigurohuni t’i mbani shpatullat tuaja të qëndrueshme gjatë gjithë kohës. Bëni këtë sa më shpejt që të keni mundësi, për një minutë.
furniture workout at home, home workouts, indianexpress.com, easy ways to workout at home, indianexpress, push-ups at home, how to workout at home, fitness goals, flipkart tips,

Përdorni shtratin tuaj për ushtrime tricepshi

Si ta bëjmë atë

 • Për të forcuar tricepsin, uluni në skajin e shtratit me të dy pëllëmbët e shtypur në buzë, vetëm pranë ijeve tuaja.
 • Shtrini këmbët larg trupit tuaj dhe ngrini ijet nga shtrati duke e mbajtur shpinën afër tij.
 • Ulni ijet tuaja drejt dyshemesë ndërsa përkulni bërrylat (mos lejoni që ijet tuaja të prekin dyshemenë).
furniture workout at home, home workouts, indianexpress.com, easy ways to workout at home, indianexpress, push-ups at home, how to workout at home, fitness goals, flipkart tips,

Përdorni karrigen tuaj për shtytje në rënie

Si ta bëjmë atë

 • Filloni duke mbështetur gishtat e këmbëve në vendin e karriges ndërsa vendosni duart tuaja në dysheme. Tani shtrini trupin larg karriges në mënyrë që gjunjët të jenë drejt. Sigurohuni që krahët të zgjaten sa më shumë që të jetë e mundur, vertikalisht.
  *Përkulni të dy bërrylat dhe uleni trupin drejt tokës, duke mbajtur një shpinë të drejtë. Në një lëvizje të ngadaltë dhe të kontrolluar, drejtoni bërrylat dhe kthejeni trupin tuaj në pozicionin e tij origjinal.
furniture workout at home, home workouts, indianexpress.com, easy ways to workout at home, indianexpress, push-ups at home, how to workout at home, fitness goals, flipkart tips,

TË NGJASHME