HomeLifestyle

Si të dalloni një parfum origjinal nga një parfum fake

Ndërsa ka më shumë të ngjarë që të hasni një parfum të rremë gjatë blerjeve online por edhe në dyqane, shumica e konsumatorëve nuk janë të vetëdijshëm se mashtrimet shumë të sofistikuara po gjejnë rrugën e tyre në raftet e dyqaneve të mëdha të aromave. 

Blerja e një parfumi të falsifikuar jo vetëm që mund të ju bëjë të ndiheni të mashtruar dhe të mërzitur, por gjithashtu mund të jetë i dëmshëm për shëndetin tuaj. 

Sidoqoftë, ka disa shenja që do t’ju ndihmojnë të dalloni edhe falsifikimet më të shkëlqyera. Ne kemi mbledhur së bashku disa nga këshillat më të mira që do t’ju ndihmojnë të zgjidhni aromat 100% autentike.

Kontrolloni paketimin

Parfumet origjinale zakonisht kanë celofan që është mjaft i trashë dhe paloset pa problem në mënyrë që të ngjiten fort me kutinë. Nga ana tjetër, celofani i mbështjellë në mënyrë jo të duhur, është një shenjë treguese e parfumeve të falsifikuara.

Mbështjellja e kutisë së parfumit

Nëse mbështjellësi plastik i kutisë së parfumit mbyllet në një mënyrë jo tërheqëse (teza është më shumë se 5 mm e gjerë, është e pabarabartë, ose ka ngjitës të tepërt mbi të), atëherë parfumi nuk është origjinal. Mbështjellja e parfumit origjinal ka gjithmonë tegela të pastra.

Kartoni

Paketimi i vërtetë është bërë nga kartoni me cilësi të lartë dhe është krijuar për të mbrojtur shishen nga dëmtimi. Kjo është arsyeja pse brenda kutisë ekziston një ndërtim i veçantë që mban shishen e parfumit në vend.

Kartoni duhet të jetë i bardhë, jo gri.

Etiketat dhe mbishkrimet
  • Shikoni rrethin e artë. Shigjeta që tregon djathtas duhet të jetë gjithmonë më e errët se shigjeta që tregon majtas.
  • Kur blini një parfum, mos hezitoni të kontrolloni faqen e internetit të prodhuesit për të parë nëse informacioni i botuar atje përputhet me atë që ofrohet në paketim. Edhe mospërputhja më e vogël është shenjë e falsifikimit.
Projektimi i shishes së parfumit

Duke parë nëpër raftet e dyqaneve të aromave, ne mund të shohim parfume që duken në mënyrë të papërshtatshme të ngjashme me pamjen dhe erën e tyre me disa nga parfumet e stilistëve të nivelit të lartë. Ky mashtrim i thjeshtë u lejon prodhuesve të fshehtë të mbrojnë veten nga çështjet gjyqësore. Prandaj mos harroni të inspektoni me kujdes shishen e parfumit para se ta blini.

Ngjyra e parfumit

Markat e famshme nuk përdorin shumë ngjyra në produktet e tyre, prandaj ngjyra e parfumit origjinal zakonisht është e zbehtë. Ngjyra e habitshme ‘kimike’ e një lëngu është shenja e një parfumi të rremë.

Kapaku i shishes së parfumit

Kapaku i një parfumi origjinal duhet të jetë krejtësisht simetrik (natyrisht nëse nuk është krijuar ndryshe në krijimin origjinal).

Numri serial
  • Numri serial duhet të tregohet në pjesën e poshtme të shishes (dhe jo të ngjitet!).
  • Numri serik në shishe duhet të përputhet me numrin në fund të kutisë. Duhet të shtypet në bazën e kutisë ose të shtypet me bojë.
Shishja

Një parfum origjinak do të ketë një shishe me cilësi të lartë me një sipërfaqe të lëmuar dhe të hollë. Shishja e një parfumi të rremë është pak e ashpër dhe jo e konturuar.

Nga paketimi te kapaku i shishes, çdo detaj i një parfumi origjinal është menduar me kujdes. Sidoqoftë, nëse inspektoni plotësisht një parfum të rremë, do të gjeni shumë papërsosmëri.


TË NGJASHME