HomeTeknologji

Si të dërgoni foto dhe video nga WhatsApp pa humbur cilësinë?

WhatsApp nuk është më një aplikacion në të cilin dërgohen vetëm mesazhe. Të ndani skedarët multimedialë me kontaktet tuaja është bërë rutinë dhe në fakt, çdo ditë 4.5 miliardë fotografi qarkullojnë përmes aplikacionit.

Sidoqoftë, ekziston një pengesë që mund të jetë shumë e bezdisshme: të gjitha këto skedarë nuk mund të ndahen në rezolucionin e tyre origjinal dhe, prandaj, ato arrijnë tek marrësi me një cilësi më të ulët. Por tani ka dy mënyra për ta rregulluar atë.

Funksioni “Cilësia e ngarkimit të fotografisë” dhe “Cilësia më e mirë”

Deri kohët e fundit, WhatsApp ju lejonte të zgjidhni midis dy opsioneve kur dërgoni një foto ose video, ‘  (rekomandohet)’ ose ‘Ruajtja e të dhënave’. Por tani aplikacioni ka përfshirë një opsion të tretë, “Cilësia më e mirë”, e cila ju lejon të rregulloni imazhin ose videon që dërgoni me cilësi të lartë. Një opsion ideal kur duhet të dërgoni skedarë pa humbur rezolucionin. Sigurisht, duhet të theksohet se nëse i dërgoni kur përdorni 4G, do të konsumohen më shumë të dhëna.

Këtu janë hapat për të aktivizuar opsionin “Cilësi më të mirë”:

Hapni menunë Opsionet nga WhatsApp. Hyni te “Cilësimet ” dhe më pas te “Ruajtja dhe të dhënat”. Pasi të jeni brenda, shikoni më poshtë opsionin ‘Cilësia e ngarkimit të skedarit mediatik’ ose ‘Cilësia e ngarkimit të multimedias’ dhe mund të rregulloni cilësinë e ngarkimit të fotografive. Zgjidhni “Cilësinë më të mirë”.

Dërgoni një imazh si një dokument

Një opsion tjetër që do të na lejojë të ruajmë cilësinë origjinale të skedarëve tanë kur i ndajmë në WhatsApp është dërgimi i tyre si skedar. Dhe si ta bëjmë atë?

Hapni fillimin e bisedës të kontaktit ose grupit ku dëshironi të dërgoni një imazh. Shkoni për të bashkangjitur ikonën, e cila është ajo që ka formë klipi. Ndodhet brenda dritares së tekstit. Zgjidhni opsionin “Dokument”. Pastaj shkoni te “Gjeni dokumente të tjerë” (ose “Shfletoni dokumente të tjerë”) në dritaren e re që do të jetë hapur. Aty mund të kërkoni imazhet ose videot në dosjet e ndryshme që keni. Për të parë dosjet duhet të shkoni te ikona e vendosur në pjesën e sipërme të majtë të ekranit. Nga atje ju mund të zgjidhni imazhet që dëshironi të dërgoni dhe t’i dërgoni ato pa humbur cilësinë. 


TË NGJASHME