HomePsikologji

Si të kapërcejmë rutinën e përditëshme

Të gjithëve na ka ndodhur që shpeshherë të kemi dashur të largohemi nga rutina e përditëshme dhe të bëjmë diçka ndryshe.

Një pjesë e mirë e jona ka momentet, kohën e artë të suksesit, të mirëqenies, por edhe të monotonisë. E thënë në këtë sintezë askush nuk i shpëton, pasi njeriu kur arrin diçka nga ajo gjithçka, fillon dhe mendon: Ja arrita, po tani?

Më poshtë do t’ju listojmë disa këshilla sesi të “shpetojmë” nga monotonia e përditëshme, duke i dhënë ditëve tona sadopak përmirësim.

1. Të nisim ditën duke u buzëqeshur njerëzve të njohur e panjohur

2. T’i themi njerëzve të dashur sa i duam

3. Të bëjmë përditë diçka qesharake

4. Të përpiqemi të bëjmë gjërat që na pëlqejnë ne, jo të tjerëve

5. ?do ditë aktivitet fizik, shëtitje, stimulon rifreskim të ideve, ripërtëritje fizike.

6. T’i shohim gjërat me një këndvështrim pozitiv

7. Të kuptojmë shqetësimet e vogla, pasi vijnë edhe për shkak të neglizhencës sonëNdarja e shqetësimit, mërzitjes me njerëz të besuar dhe që e kuptojnë gjendjen tuaj

8. Në fund të ditës bëni një monolog me veten, ndihmon në reflektimet për të ndryshuar dhe mos bërit të njëjtën gjë ditën tjetër.


TË NGJASHME