HomeShëndeti

Si të keni gjumë të mirë gjatë natës?

  • Mbani një cikël të rregullt gjumë-zgjimi. Mundohuni të shkoni në shtrat dhe të zgjoheni në të njëjtën kohë çdo ditë.
  • Shmangni kafeinën, alkoolin dhe nikotinën në katër deri në gjashtë orë para gjumit.
  • Mos ushtroni dy orë para nga gjumi. Ushtrimi pesë ose gjashtë orë para gjumit mund t’ju ndihmojë të flini më mirë.
  • Mos hani ushqime të rënda brenda dy orësh nga gjumi.
  • Mos bëj gjumë më vonë se 3 pasdite.
  • Flini në një dhomë të errët dhe të qetë me një temperaturë të rehatshme.
  • Nëse nuk mund të flini brenda 20 minutave, bëni një aktivitet të qetë diku tjetër dhe kthehuni në shtrat kur të keni gjumë.

Nëse jeni duke fjetur mjaftueshëm dhe akoma ndiheni të përgjumur për ditën tuaj, ose nëse rregullimi i zakoneve tuaja të gjumit nuk ju ka ndihmuar, atëherë duhet të bisedoni me ofruesin e kujdesit shëndetësor.

Mbytja e përgjumur gjatë ditës mund të jetë për shkak të një numri të çrregullimeve të gjumit. 


TË NGJASHME