HomePsikologji

Si të largojmë “ankthin e vjeshtës”

Për miliona njerëz që vuajnë nga ankthi, madje edhe ata që nuk vuajnë, ardhja e vjeshtës e shton disi atë. Ata kanë ndjenja të fuqishme shqetësimi, nervozimi dhe paniku.

Simptomat e ankthit të vjeshtës përfshijnë: shqetësim; tensioni i muskujve; ripërtypje; sulme paniku; vështirësi në tretje; probleme me gjumin.

Hapat për të mposhtur ankthin e vjeshtës: Ecni jashtë gjatë drekës. Shtoni më shumë salmon dhe arra në dietën tuaj. Plotësoni kalendarin tuaj me hobi dhe data për takime mes miqsh.

Por çfarë është ankthi i vjeshtës?

Ju mund të pyesni veten pse jeni duke përjetuar një rritje të ankthit, veçanërisht nëse çrregullimet e ankthit nuk janë zakonisht pjesë e jetës suaj. Por kjo është një ndjenjë që mund të shoqërojë ndërrimet sezonale.

“Është e lidhur me stresin, nervozizmin, tmerrin, probleme me gjumin dhe panik, por shkaktohet nga ndryshimi nga vera në vjeshtë”, shpjegon Mike Dow, autor i “Mendo, Vepro dhe Ji i lumtur”.

Ai thotë se ankthi i vjeshtës shkaktohet nga parashikimi i kalimit nga vera në vjeshtë. Për shumë prej nesh, ardhja e vjeshtës do të thotë më shumë përgjegjësi, duke përfshirë kalimin e një kohe më të gjatë në punë.


TË NGJASHME