HomeLifestyle

Si të ndërtoni shtëpinë tuaj të ëndrrave

Në Sh.B.A rreth 50,000 njerëz ndërtojnë shtëpitë e tyre çdo vit. Këta janë njerëz që kanë shmangur idenë e dikujt tjetër për një shtëpi dhe e kanë ndërtuar atë sipas idesë dhe dëshirës së vetë, pa marrë parasysh nëse të tjerëve u pëlqen ose jo.

Nëse keni menduar ndonjëherë që të ndërtoni shtëpinë tuaj, mund të jeni larguar nga kjo ide për arsye financiare, ose mund të keni imagjinuar se sa shumë punë ju duhet.

Me planifikimin e duhur financiar dhe me një ekip të mirë pas jush, shtëpia juaj e vetë-ndërtuar mund të jetë kështjella për të cilën gjithmonë keni ëndërruar.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se si mund të ndërtoni shtëpinë tuaj të ëndrrave.

1. Vendi i duhur
Nëse doni të ndërtoni shtëpinë tuaj, do t’ju duhet një vend i përshtatshëm për ta ndërtuar atë. Gjetja e vendit të duhur duhet të jetë hapi juaj i parë për krijimin e shtëpisë tuaj të ëndrrave. Sigurohuni që kur të gjeni një vend, nuk ka kufizime të cilat do të ju pengojnë të ndërtoni shtëpinë.

2. Hipotekat dhe buxhetimi
Kur bëhet fjalë për të marrë një hipotekë, shumë huadhënës do të shmangin huamarrësit që duan të ndërtojnë një shtëpi. Sidoqoftë, ekzistojnë hipoteka të veçanta në dispozicion të huamarrësve vetë-ndërtues. Flisni me një këshilltar hipotekash dhe ata do t’ju vendosin mbi produktin e duhur të hipotekës për t’ju përshtatur nevojave tuaja. Pasi të dini se sa mund të shpenzoni, mund të caktoni një buxhet. Është e rëndësishme që të jeni të rreptë me buxhetin tuaj, që mos të lejoni që gjërat të mos shkojnë mirë. Nëse mbani pa llogaritur 10% të hipotekës suaj, do të zbuloni se ndërsa ndërtimi vazhdon, do t’ju duhen më shumë para.

3. Punësimi i një Arkitekti
Ju do të ju duhet një arkitekt nëse do të ndërtoni një shtëpi dhe pasi të keni komplotin dhe paratë, atëherë mund të filloni procesin e gjetjes së dikujt për të hartuar planet.Gjeni një arkitekt që ka projektuar shtëpi që ju i pëlqeni. Mendoni se sa mirë ata komunikojnë gjithashtu. Arkitekti juaj do të kuptojë idenë tuaj dhe do të jetë në gjendje t’ju njoftojnë se çfarë është e mundur dhe jo.

4. Aplikimi për lejen e planifikimit
Pasi të keni bërë planet, do të jetë koha të aplikoni për leje planifikimi. Ky është një proces i gjatë, i ngadaltë dhe duhet të jeni të vetëdijshëm që edhe mund të refuzoheni.

5. Punësimi i kontraktuesve tuaj
Sapo të merrni aprovimin për ndërtim dhe ta keni aplikimin të gjelbër, do të jetë koha të punësoni ekipin që do të kryejë punën.
Ju do të ju duhen kontraktorët. Kjo do të përfshijë gjithçka, nga ndërtesat tek elektricistët.

6. Blerja e materialeve tuaja
Me këshillën e arkitektit dhe ndërtuesit tuaj, do t’ju duhet të blini materiale. Kjo mund të përfshijë lëndë druri, tulla dhe korniza çeliku.

7. Ndërtimi i shtëpisë tuaj
Pasi të keni materialet, ndërtuesit tuaj mund të fillojnë të punojnë duke filluar nga punimet themelore dhe duke përfunduar me proceset përfundimtare.

Dizajn druri Shtëpi - ???????? Google Play ??

TË NGJASHME