HomeLifestyle

Si të parandaloni ngacmimin e fëmijës suaj

Askush nuk dëshiron që fëmija i tyre të jetë ngacmuesi ose ta ngacmojnë. Kur fëmijët janë jashtë shtëpisë, prindërit praktikisht shqetësohen. Programet kundër ngacmimit në shkolla mund t’u japin prindërve një paqe mendore pasi ato janë efektive në minimizimin e tij. 

Për fat të mirë, nënat dhe baballarët kanë mjetet për të parandaluar që fëmijët e tyre të mos ngacmohen. Dhe hapi i parë është njohja e tij.

Sipas StopBullying, ka 4 mënyra se si mund të ulni rrezikun që fëmija juaj të ngacmohet.

  • Shpjegoni tërësisht fëmijës tuaj se çfarë është ngacmimi. Në këtë mënyrë, ata do të dinë kur t’i rezistojnë.
  • Sigurohuni që jeni duke komunikuar vazhdimisht me fëmijën tuaj. Kjo do t’ju njoftojë nëse ka ndonjë arsye për shqetësim.
  • Shtyjeni fëmijën tuaj të zbulojë dhe përmirësojë interesat dhe hobet. Kjo rrit besimin dhe një fëmijë i sigurt ka më pak gjasa të jetë víktímë e ngacmimit.
  • Bëhuni një shembull i mirë që fëmija juaj të shikojë. Bëhuni një fener mirësie dhe respekti. Fëmija juaj atëherë do të vendosë që sjelljet e padrejta janë të papranueshme.

Cila mendoni se është mënyra më e mirë për të trajtuar ngacmimet?


TË NGJASHME