HomeShëndeti

Si të qëndrojmë të rinj në zemër dhe në mendje

Al Weatherhead është kryetar dhe CEO i ndërmarrjes Weatherchem me shumë milionë dollarë, një prodhues privat i mbylljeve plastike për ushqime, erëza, produkte farmaceutike dhe ushqyese.

Ai i ka mbijetuar artritit, sëmundjeve të zemrës, depresionit dhe alkoolizmit. Në moshën 84-vjeçare, ai është i shëndetshëm dhe ka një martesë të lumtur. Ai është një baba dhe gjysh krenar, dhe një filantrop i menduar. Në këtë artikull ai ndan mendimet e tij për maksimizimin e jetës.

Si të qëndrojmë të rinj në zemër dhe mendje

– nga Al Weatherhead

Do të filloj duke deklaruar një të vërtetë absolute: mosha është gjendje shpirtërore. Ju mund ta hidhni poshtë deklaratën time si një klishe, por unë jam këtu për t’ju thënë se është një sekret i paçmuar.

Nëse përqafoni mençurinë në thelbin e saj, do të zbuloni një burim personal të rinisë. Kjo do t’ju ofrojë energji fizike, shpirtërore dhe emocionale për të përjetuar botën me mrekullinë dhe kënaqësinë e një fëmije.

Mund të tingëllojë si shumë për të premtuar, veçanërisht nëse jeni aktualisht në kthetrat e një sëmundjeje të rëndë dhe kronike. Por siç e  dinë lexuesit e librit tim, Fuqia e Fatkeqësisë, edhe unë kam luftuar për të pushtuar një sëmundje të rëndë dhe për të rimarrë fuqinë time rinore.

Unë kam duruar dhe kapërcyer artrit të tmerrshëm, sëmundje serioze të zemrës dhe depresion të madh. Për më tepër, unë jam një alkoolist që shërohet. Sot, në moshën 84 vjeç, jam i shëndetshëm dhe i lumtur që jam martuar me gruan e ëndrrave të mia. Unë jam një baba dhe gjysh krenar, CEO i një kompanie miliona dollarëshe dhe një filantrop i menduar.

Rregullat që ndaj me ju sot se si të qëndroni të rinj në zemër dhe mendje i kanë rezistuar kohës. Në fakt ato më kanë ndihmuar të mund kohën dhe të qëndroj i ri. Dhe ato mund të bëjnë të njëjtën gjë për ju!

Rregulla 1: Qëndrimi dhe mendja – Fuqia e imazheve pozitive

Faktori numër një për të ruajtur rininë tuaj është të krijoni një perspektivë rinore duke mbajtur një mendim pozitiv.

Ju do të bëni një rrugë të gjatë drejt kapërcimit të fatkeqësive tuaja kur të përfitoni nga fuqia e të menduarit pozitivisht. E di që kjo është e vërtetë sepse më mundësoi të kontrolloja alkoolizmin tim, të mundja artritin dhe të realizoja atë që dikur konsiderohej e pamundur: përmbysja totale e sëmundjes së zemrës.

Filloni tani për të vendosur imazhe pozitive për të punuar për ju. Një teknikë e fuqishme për t’ju ndihmuar të bëni është të mos mendoni kur përballeni me një sfidë jetësore: “Unë duhet ta bëj atë”. Në vend të kësaj, mendoj se: “Unë kam për ta bërë këtë.” Kjo do t’ju ndihmojë të merrni nën kontroll fatkeqësitë tuaja dhe jetën tuaj.

Rregulla 2: Meditimi – Arti i lënies të shkojë

Praktikoni meditimin për të krijuar dhe mbështetur mendimin tuaj pozitiv. Kokat tona janë të mbushura me një lak të pafund të të njëjtave mendime të formuara gjatë jetës sonë. Ato na shtyjnë në shpërqendrim dhe shpesh na zhysin në ankth. Ky stres mendor dhe sforcim bëhet stres fizik, i cili kontribuon shumë në plakjen tonë.

Meditimi ndihmon në zbutjen e stresit mendor, në qarkimin e shkurtër të procesit të plakjes. Larg nga të qenit një art mistik, meditimi është po aq me këmbë në tokë dhe i orientuar drejt rezultateve sa ushtrimet fizike. Unë meditoj në pishinë, duke u përqëndruar në frymëmarrjen time ndërsa bëj xhiro.

Rregulla # 3: Komunikimi – Artikulimi i fjalës së zemrës

Artriti im reumatoid më shtrëngoi duke u penguar përgjatë hapave të parë të rrugës së komunikimit. Para kësaj periudhe vuajtjesh, unë isha izoluar nga bota. Kam luftuar me dhimbjen e paepur, depresionin dhe mungesën e sigurisë për të ardhmen.

Atëherë m’u dha dhurata e një jete të tërë: mundësia për të mësuar sesi t’u besojmë të tjerëve. Unë gjithashtu rimësova se përpjekja për të kaluar vetëm jetën e heq rininë, si brenda ashtu edhe jashtë. Qëndrimi me të tjerët do t’ju ndihmojë shumë të qëndroni të rinj në zemër dhe mendje.

Unë ende kënaqem duke shkuar në zyrën time çdo ditë për të biseduar me punonjësit e mi dhe për të ndjerë valën e lidhjes njerëzore. Unë gjithashtu pres të hap një letër nga një prej shumë kauzave filantropike që mbështes.

Dhe unë përfundoj çdo ditë duke biseduar me gruan time të dashur, Celia. Ne shkëmbejmë fjalë dhe prekje, duke ndarë gjithçka që ka kaluar mes nesh dhe duke parashikuar të gjitha ato që do të vijnë ende.

Edhe ju mund të rimbushni dhe plotësoni trupin, mendjen dhe shpirtin tuaj. Bëni hapat e parë për të maksimizuar jetën tuaj tani duke ndjekur këto rregulla të fuqishme dhe çliruese për të qëndruar përgjithmonë të rinj!


TË NGJASHME