HomePsikologji

Si të zgjidhni fustanin e përsosur të dasmës

Pavarësisht nëse është një ngjarje e madhe apo një festë e vogël, ka shumë njerëz që preferojnë të organizojnë një dasmë madhështore. Një nga pjesët kryesore të enigmës së planifikimit të dasmës është gjetja e veshjes perfekte.

Përpara se të bëni zgjedhjen tuaj, ju nevojiten disa këshilla për të gjatur fustanin perfekt që do të ju shkonte më së miri. Nëse po përpiqeni të përcaktoni se ku duhet të filloni, këtu është një udhëzues për t’ju ndihmuar sadopak.

1. Bëni kërkimin tuaj

Merrni pak kohë për të kuptuar se si duken veshjet tuaja të preferuara. Ruani ato që ju pëlqejnë, shikoni gamën e stileve tuaja të preferuara në internet dhe në revista, dhe ndërtoni koleksionin tuaj.

Ju mund të keni një skedar të mbushur me fustane, me dekolte të hapur ose detaje dantelle. Kjo do t’ju japë një ide mbi veshjen që po kërkoni.

fustan nuserie | chrotcets, handicraft,

2. Provoni më tepër

Provoni stilet që nuk i vishni zakonisht. Edhe pse mund të keni hulumtuar veshjen tuaj, kur vizitoni butikun e nusërisë mund të zbuloni se ajo që keni pasur në mendje nuk është plotësisht e duhura kur e provoni. Ose mund të gjeni një veshje të përsosur, e cila është e kundërta e asaj që fillimisht keni dashur.

E bukura e Shqipërisë shfaqet me fustan nusërie (FOTO LAJM) - Albeu.com

3. Rezervoni takimin tuaj

Duke bërë takimin e parë në dyqanin e nuseve, ka më shumë të ngjarë të keni hapësirë për veten tuaj. Kjo do të thotë që ju keni më shumë të ngjarë të keni një staf të vëmendshëm që janë të gatshëm të ofrojnë njohuri dhe nuk e kanë kaluar ditën duke pasur biseda të ngjashme me nuset e tjera.

Si ndikon zgjedhja e fustanit të nusërisë në kërcimin e parë në dasmën tuaj

4. Jini realiste për madhësinë e veshjes

Veshjet e dasmave janë me madhësi shumë ndryshe nga veshjet tipike, kështu që prisni t’ju thuhet se keni nevojë për një madhësi fustanesh që nuk janë ato që vishni zakonisht. Kjo është diçka që ndodh në të gjitha veshjet e nusërisë, kështu që nëse ndiheni të dekurajuar për madhësinë duke qenë jashtëzakonisht të ndryshme, mbani në mend se kjo është një mënyrë standarde për të matur veshjet e dasmave.

Rajoni

Gjithashtu, sigurohuni që të qëndroni afër madhësisë tuaj aktuale. Nëse vendosni të humbni peshë para ditës tuaj të dasmës, është relativisht e drejtpërdrejtë ta vishni fustanin, por nëse i jepni peshë, është më e vështirë të bëni një fustan më të madh.

5. Koha është gjithçka

Menaxhimi i kohës është shumë i rëndësishëm. Veshjet e nuseve mund të marrin një kohë për tu përfunduar, kështu që kushtojini nëntë muaj kohë para ditës së dasmës për të lejuar që puna të kryhet sa më mirë dhe të keni kohë për çdo ndryshim.

Shmangni blerjet e hershme. Çfarë është tani në modë mund të mos jetë në momentin që dita e dasmës tuaj do të afrohet.

Fustani i nusërisë nuk duhet të jetë gjithmonë i bardhë - Telegrafi

6. Shmangni blerjet e tendencave

Çdo gjë del nga moda pas një kohe, nëse qëndroni në mënyrë të ngurtë tek moda e momentit, mund të zbuloni se jeni duke zgjedhur diçka që nuk ju përshtatet. Ndërsa ka disa fustane vërtet të bukura që hyjnë në modë çdo vit kështu që ju mund të zgjidhni njërin prej tyre.

8 trendet më të mëdha të fustaneve të nusërisë për pranverë 2020! –  Beyoutiful Magazine

7. Qëndroni brenda buxhetit tuaj

Këto veshje shpesh vijnë me një çmim të lartë, kështu që është e rëndësishme që ju të llogaritni këtë shpenzim dhe ta vendosni atë në buxhetin tuaj të planifikimit të dasmës. Nëse gjeni një fustan që e adhuroni por nuk i përshtatet financave tuaja, mund të provoni të kërkoni për rrobaqepës që mund të krijojnë diçka të ngjashme për një çmim më të mirë, ose të blini stile të ngjashme.

Most Expensive Wedding Dress In The World - Wedding and Bridal Inspiration

Ndërsa janë shumë gjëra që duhen marrë parasysh, merrni kohë për të gjetur diçka që ju bën të ndjeheni të veçantë.


TË NGJASHME