HomeShëndeti

Si të zvogëloni negativitetin në jetën tuaj

Është e vështirë të jesh i lumtur kur je i rrethuar me negativitet. Nëse doni një jetë më të lumtur, më kuptimplotë, keni dy mundësi: rrisni kontributin pozitiv, ose ulni negativin. Këtu ne shikojmë se si ta zvogëloni negativitetin në jetën tuaj.

Mos shiko asgjë të keqe

Mediat kryesore raportojnë kryesisht lajme të këqija, sepse kjo është ajo që shet. Disa njerëz ndalojnë së lexuari lajmet, për të shmangur rrjedhën e vazhdueshme të lajmeve të këqija. Por na pëlqen të lexojmë lajmet, kështu që bëjmë kompromis duke hequr titujt kryesorë. Kjo na jep më shumë kohë për të lexuar më shumë komente të hollësishme.

Mos fol asgjë gjë të keqe

Shmangni ankuesit kronikë dhe cinikët e justifikuar që nuk kanë asgjë të mirë për të thënë për askënd ose për asgjë. Nëse ky person është një anëtar i familjes bashkëshortore, është e ndërlikuar sepse nuk mund t’i heqësh ata nga jeta jote. Por ju mund të ndaheni të paktën përkohësisht. Thuaj që ke pasur negativitet të mjaftueshëm për një ditë dhe ke nevojë për kohë për veta.

Mos bëj asgjë të keqe

Kërkimi nuk është përfundimtar, por shumë besojnë se rritja e dhunës është për shkak të shfaqjeve të dhunshme televizive dhe lojërave kompjuterike. Nëse vazhdimisht i ushqejmë mendjet tona me imazhe të dhunshme, do të besojmë se kjo lloj sjellje është normale. Merrni frymë nga negativiteti në trurin tuaj duke zgjedhur më shumë kontribut pozitiv.

Mënyra të tjera për të zvogëluar negativitetin në jetën tuaj

Alternativa për zvogëlimin e inputeve negative është rritja e inputeve pozitive. Ky është qëllimi fisnik i lajmit të mirë.

Ju gjithashtu mund të mbani një ditar mirënjohjeje dhe të mendoni për bekimet në jetën tuaj çdo ditë.

Më e rëndësishmja, zgjidhni miqtë tuaj me mençuri. Rri rreth njerëzve të gëzuar, pozitivë, të cilët dinë ta jetojnë jetën.


TË NGJASHME