HomeLifestyle

Si t’ju zërë gjumi pa shumë mundim?

Aftësia për të rënë në gjumë shpejt dhe për të pasur një natë qetë ku gjumi të jetë i pandërprerë është shpesh e lindur, por edhe më “fatlumët” kanë raste kur nuk mund të flenë mirë, zgjohen në mes të natës dhe nuk mund të bëjnë më gjumë.

Por ne po ju zbulojmë një truk të thjeshtë si t’ju zërë gjumi pa shumë mundim.

Metoda 4-7-8 për të fjetur shpejt.

Dr. Andrew Weil, një mjek i diplomuar në Harvard me një fokus në shëndetin holistik, konfirmon që të bësh gjumin më të mirë që mund të keni bërë ndonjëherë është aq e thjeshtë sa thithja dhe nxjerrja e frymës.

Metoda 4-7-8, e njohur gjithashtu si “Fryma Relaksuese”, bazohet në “pranayama”, një praktikë e lashtë indiane që do të thotë rregullim i frymëmarrjes.

Ushtrimi përshkruhet nga Weil si “Një qetësues natyral për sistemin nervor” që sjell trupin në një gjendje qetësie dhe relaksimi të përgjithshëm.

Teknika është e thjeshtë, kërkon shumë pak kohë dhe mund të bëhet kudo në pesë hapa. Megjithëse është e mundur të kryeni ushtrimin në çdo pozicion, rekomandohet të uleni me një shpinë të drejtë dhe pastaj:

Vendosni majën e gjuhës përballë kreshtës menjëherë pas dhëmbëve të sipërm të përparmë dhe mbajeni atë gjatë gjithë ushtrimit, pastaj duhet të nxirrni frymë me gojë rreth gjuhës.

– Mbyllni gojën dhe thithni ngadalë përmes hundës ndërsa numëroni deri në katër, dhe më pas mbajeni frymën për shtatë sekonda.

– Pastaj nxirrni frymën përmes gojës tuaj, duke bërë një zhurmë fërkuese deri në tetë sekonda.

Përsëritni edhe tre herë të tjera për gjithsej katër cikle. Në këtë mënyrë do të bini menjëherë në gjumë.


TË NGJASHME