HomeShëndeti

Si t’u thoni lamtumirë pikave të zeza

Duket e thjeshtë, por me të vërtetë dini se si të shpëtoni nga kapelat e zeza?

Së pari, na ndihmon të dimë se çfarë janë në të vërtetë. “Një pikë e zezë është një grumbull vaji dhe papastërtie të përziera në një pore,” thotë Cecilia Wong, një facialiste e famshme me qendër në New York City.

Nëse nuk kujdeseni për poret tuaja, përfundimisht papastërtia dhe vaji do të grumbullohen.Nëse dikush ka shumë pika të zeza, mund ta ndjeni lëkura është e ashpër dhe me gunga.

Më poshtë gjeni këshillat:

Lani fytyrën tuaj të paktën dy herë në ditë

Kjo duket si këshillë themelore por, larja mund të ndihmoj shumë në parandalimin e grumbullimit të papastërtisë dhe vajit në poret tuaja. Larja e fytyrës tuaj është një nga tre hapat më të rëndësishëm në rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën për disa arsye: Pastrimi i rregullt i lëkurës tuaj do të ndihmojë në largimin e çdo papastërtie të tepërt, vaji, qelizat e vdekura të lëkurës, bakteret ose përbërjen që zgjat në fytyrën tuaj.

Lani fytyrën pas stërvitjeve

Djersa e tepërt mund të kombinohet me papastërtitë, bakteret dhe qelizat e vdekura të lëkurës për të bllokuar poret tuaja, ndoshta duke çuar në pika të zeza.

Bëni scrub rregullisht për të mbajtur të pastër lëkurën tuaj

Nëse pastrimi i lëkurës tuaj rregullisht nuk është i mjaftueshëm për të hequr të gjitha papastërtitë dhe qelizat e vdekura të lëkurës që mund të bllokojnë poret tuaja, mund t’ju duhet të shtoni një scrub në rutinën tuaj.

Nëse përpiqeni të largoni vetë pikat tuaj të zeza, më pas vendosni akull

Ndonjëherë thjesht duhet të kujdeseni për të, pavarësisht paralajmërimeve nga dermatologu juaj. Dhe kur kjo të ndodhë, është e rëndësishme të kujdeseni për lëkurën më pas për të zvogëluar inflamacionin dhe të ndihmoni në parandalimin e më shumë puçrrave.


TË NGJASHME