HomeTeknologji

Smartphone i parë u krijua 15 vite para Iphone

Njerëzit nuk e njihnin termin “smartphone” deri në vitin 1995, por telefoni i parë i mencur u hodh në treg në vitin 1992.
Ajo u quajt Personal Communicator Personal, dhe u krijua nga IBM më shumë se 15 vjet para se Apple të lëshojë iPhone.

Simon i IBM ishte telefoni i parë që bashkonte funksionet e një telefoni celular dhe një PDA, me një cmim fillestar prej $ 899
Ai kishte shërbime të integruara si ekran me prekje, shërbim për e-maile dhe disa aplikacione bazike
Megjithatë Simon kishte edhe probleme siç ishte bateria që zgjaste vetëm një orë dhe raportet e ndryshme thonë që ai ishte dështim pasi u shitën vetëm 50 mijë copë dhe qëndroi në shitje për vetëm gjashtë muaj/botasot.info


TË NGJASHME