HomeLifestyle

Sot më 13 korrik, shijoni disa patate të skuqura

Ja ku jemi sërish në këtë 13 korrik për të kujtuar ngjarjet më të rëndësishme.

Dita kombëtare e patateve të skuqura!

Më 13 korrik patatet e skuqura nuk duhet të mungojnë në asnjë tryez. Në fakt patatet e skuqura janë të përditshme në restorante të fast-food-e dhe janë të preferuara nga të gjitha moshat.

Patatet e skuqura shumica e njërzve i shoqërojnë me ketchup, majonezë, mustardë, djathë etj. Shprehja “Patate të skuqura franceze” së pari doli në shtyp në gjuhën angleze në veprën “Cookery for Maids of All Work” rreth vitit 1856 nga E. Warren.

Ndaj sot shijoni disa patate të skuqura me majonez ketchup ose me çfarë i preferoni ju .

National French Fry Day 2018: Fry deals from McDonald's, Burger ...

Dita kombëtare e fasules!

Gjithashtu më 13 korrik është dita kombëtare e fasuleve duke na inkurajuar të bëjmë recetat tona të preferuara.

Fasulet e pjekura u bënë të njohura gjatë Luftës Civile në Shtetet e Bashkuara. Ato më vonë u shndërruan në një nga ushqimet e para të konservuara në treg në vitet 1890.

Fasulet u bënë elementi kryesor për t’u gatuar me frankët që janë copa sallami në formë të rrumbullakët.

Frank and Bacon BBQ Beans - My Food and Family

Ndaj patatet e skuqura i shoqëroni me fasule e sallam pë të festuar të dyja festat bashkë.


TË NGJASHME