HomeSociale

Sot pritet mbledhja e Komitetit Teknik të Ekspertëve, vendos për vaksinimin e adoleshentëve

Komiteti Teknik i Ekspertëve pritet të mblidhet ditën e sotme për të marrë vendime rreth uljes së moshës së vaksinimit anti-Covid në Shqipëri.

Vendimet e reja parashikojnë që mosha e vaksinimit të ulet deri në 16 vjeç, ndërsa +12 vjeç për fëmijët me probleme shëndetësore.

“Komiteti i Ekspertëve ka rekomanduar uljen e fashës së grupmoshës së vaksinimit për adoleshentet plus 16 vjeç. Në diskutim gjithashtu është edhe inokulimi i vaksinës tek fëmijët mbi 12 vjeç me probleme shëndetësore, si dhe marrja e dozës së tretë nga një kategori e veçantë. Të gjitha këto do të diskutohen nga Komiteti Teknik i Ekspertëve, të cilët do të japin një përgjigje lidhur me këto rekomandime”, tha ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu.

Ministrja Ogerta Manastiliu tha se të gjitha vaksinat të cilat po qarkullojnë në territorin e Shqipërisë janë të miratuara nga EMA, FDA apo OBSH.

“Të gjitha vaksinat që qarkullojnë në territorin e Shqipërisë, janë të aprovuara nga strukturat ndërkombëtare, siç janë EMA, FDA ose OBSH, e cila ka certifikuar koronavac. Të gjitha janë të kontrolluara të verifikuara, edhe për afatet e përdorimit të tyre, ndaj i garantoj qytetarëve që vaksinat janë të certifikuara.”, shtoi ajo.


TË NGJASHME