HomeSociale

“Stop thérjes së kuajve”/ Modelja Bella Hadid ndan videon trònditëse

Supermodelja Bella Hadid ka bërë një postim vërtet rrëqethës në rrjetet sociale, ku ngre shqetësimin dhe thirrjen për një kauzë të rëndësishme: mbrojtjen e kuajve!
Bella ka kërkuar që të miratohet një projekt-ligj për të drejtat e kuajve, shumica e të cilëve tranportohet në kushte të mjerueshme drejt thertoreve për t’u servirur si mish në vendet e pasura.

Modelja e ka shoqëruar statusin me një foto të saj duke përqafuar një kalë dhe me një video që tregon imazhet trondítëse nga thertoret e kuajve.

Bella shkruan:

“Aktualisht ekziston një organ si “SAFE ACT HR3355” që mund t’i japë fund kësaj TANI! Ky organ do t’i shpëtojë kuajt tanë të bukur nga dërgimi në kushte të tmerrshme në vendet e huaja për t’u thérur brùtalisht! Ky projektligj u hoq nga shënimi i Komitetit të Plotë dhe DUHET të rikthehet SOT!

Ju lutemi, Kryetari Pallone dhe Kryetarja Nancy Pelosi shtojeni HR3355 përsëri në shënjimin e plotë MENJËHERË, ne duhet t’i ruajmë kuajt tanë të bukur për këtë praktikë të tmerrshme!

LEXO MË POSHTË PËR KONTEKSTIN

Gjatë 20 viteve të fundit, mbi një milion nga kuajt tanë ikonë amerikanë janë dërguar në Meksikë dhe Kanada, në kushte brutale, vetëm për t’u ulur në pjatat e darkës së vendeve të pasura evropiane. Kuajt ngarkohen në rimorkio stok dhe privohen nga ushqimi ose uji për një udhëtim deri në 7-8 ditë në objektet e thérjes. Shumë ngordhin ose lëndohen rëndë gjatë këtij udhëtimi, për shkak të praktikave çnjerëzore të transportit.

Fatkeqësisht, mbërritja në objektin e thérjes sjell vetëm tmerre shtesë për këta kuaj të pambrojtur. Ata i tërheqin kuajt e paaftë duke ua lidhur këmbët e tyre të pasme dhe më pas i ngrenë në ajër ku rrjepen të gjallë.

Për të tjerët, ata fshikullohen dhe qëllohen me një plùmb në kokë, praktikë e cila nuk funksionon me kuajt në shumicën e rasteve. Më pas ata varen me kokë poshtë nga një rrotull e ngjitur në këmbët e tyre të pasme dhe copëtohen të gjallë, duke vuajtur deri në tetë minuta.

Kuajt amerikanë kanë luajtur një rol integral në historinë tonë dhe janë kafshë madhështore, të dashura që nuk meritojnë të trajtohen në këtë mënyrë. Ata janë shërues të fuqishëm për veteranët, njerëzit me PTSD, ankth, depresion dhe miku më i mirë i një fëmije.

Kur të miratohet akti “SAFE” do të ndalojë përgjithmonë therjen e kuajve në SHBA. ( Objektet e thérjes së kuajve janë aktualisht të mbyllura për shkak të një ndryshimi të rimbursimit). Gjithashtu do të ndalojë dërgimin e të gjithë kuajve në mjediset e thérjes jashtë vendit tonë. Kështu duke i shpëtuar kuajt nga ky trajtim i turpshëm dhe duke i shpëtuar njerëzit që po i konsumojnë nga ngrënia e mishit që nuk është menduar për konsum njerëzor.”


TË NGJASHME