HomeLajmi i Fundit

Sulmet në Sri Lanka, mes viktimave 45 fëmijë

Zëdhënësi i Unicef, Christophe Boulierac, raportoi se 45 nga viktimat e sulmeve në Sri Lanka ishin fëmijë.

Sipas zëdhënësit italian të Unicef, Andrea Iacomini, 27 fëmijë kanë vdekur dhe 10 janë plagosur nga shpërthimi në Kishën e San Sebastian, Katuwapitiya, në Negombo.

Në Batticaloa, kanë vdekur 13 fëmijë, më i vogli 18 muajsh. 15 fëmijë nga 7 dhe 16 vjeç janë shtruar në spital ku po marrin ndihmën mjekësore dhe 5 fëmijë me kombësi të huaj kanë vdekur. 20 fëmijë janë shtruar në spital në Colombo, ku katër prej tyre ndodhen në terapi intensive.

“Shumë fëmijë kanë humbur njërin ose të dy prindërit dhe të tjerë fëmijë kanë parë nga afër dhunën shokuese. Unicef po punon në kontakt të ngushtë me partnerët qeveritarë për të mbledhur informacione të besueshme, për situatën e fëmijëve dhe të adoleshentëve të përfshirë në këtë tragjedi.”